reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Europa | 6pm.ro

Incendiile de vegetație fac ravagii în Europa

Publicat in July 20, 2022   ·   Fara comentarii

Elicopterele şi avioanele se străduiau miercuri să stingă incendiul de la porţile Atenei, la poalele muntelui Penteli, unde sute de persoane au fost evacuate începând de marţi seară de către pompieri, relatează AFP.

Aproximativ 500 de pompieri, 120 de vehicule, nouă avioane şi zece elicoptere erau încă mobilizaţi pentru a încerca să stingă incendiul care afectează suburbiile din nordul capitalei elene – Penteli, Pallini, Anthousa şi Gerakas – unde locuiesc zeci de mii de persoane. Două contingente de pompieri români s-au alăturat colegilor lor greci pentru a ajuta la lichidarea focarelor.

Serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea atmosferei (CAMS) a consemnat marţi că valul de caniculă din Europa a exacerbat scara şi intensitatea incendiilor de vegetaţie care fac ravagii în prezent în sudul Europei, în special în sud-vestul Franţei, Spaniei şi Portugaliei.

Cu o zi înainte, Centrul Comun de Cercetare al Comisiei a publicat raportul său intitulat “Seceta în Europa – iulie 2022″, care prezintă o evaluare a situaţiei privind seceta din Europa, pe baza activităţii Observatorului european al secetei.

Analiza evoluţiei şi a impactului secetei prelungite din UE arată că o parte îngrijorătoare a teritoriului este, în prezent, expusă secetei la niveluri de avertizare (46 % din UE) şi de alertă (11 % din UE), asociate cu un deficit de umiditate a solului care cauzează stres plantelor, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Franţa, România, Spania, Portugalia şi Italia se vor confrunta, probabil, cu această scădere a randamentului culturilor. Într-o anumită măsură sunt, de asemenea, afectate Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia. În Italia, bazinul fluviului Pad înregistrează cel mai înalt nivel de severitate a secetei.

A fost declarată secetă intensă în cinci regiuni din Italia, iar insuficienţa apei disponibile a condus la mai multe restricţii de utilizare în municipalităţi. Măsuri similare de limitare a utilizării apei s-au luat şi în Franţa.

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut marţi apel la lideri să ”conştientizeze” gravitatea valurilor de caniculă precum cel care traversează în prezent Europa şi care se preconizează că vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice cel puţin până în anii 2060.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri