reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Incearca sa educi cu iubire, nu cu severitate | 6pm.ro

Incearca sa educi cu iubire, nu cu severitate

Publicat in November 27, 2021   ·   Fara comentarii

Pentru a educa cei mai fericiti si cei mai buni copii, ar trebui sa incercam sa educam copiii cu respect si iubire si nu cu severitate.

 

educatie copii

Contrar ideilor preconcepute, severitatea nu este cea care garanteaza succesul in educatie. Regulile rigide au drept consecinte teama si nesiguranta.

Este uimitor faptul ca in propriul nostru limbaj asociem copilul ascultator si docil cu ceva de dorit pentru toate familiile. Si totusi, in spatele unui copil docil, ascultator se ascunde o slaba stima de sine si nefericire.

In plus, vom avea de-a face cu spirite incapabile sa ia propriile lor initiative. Pentru ca vor asculta mereu de cei din jur sa le spuna ce sa faca si ce nu pot sa faca.

Un copil fericit este cel care exploreaza, care atinge, care rade, care comunica. Pentru ca teama si severitatea sunt cele care pot taia aripile si ale stimei de sine.

Este foarte important deci sa educam cu iubire si cu respect. In acest fel, copilul va invata ce asteptam de la el in fiecare moment si il incurajam in fiecare moment sa fie el insusi si se simte liber sa exploreze lumea.

Pentru a educa deci cu iubire nu este nevoie de tipete, ci de argumente care trebuie sa se ofere cu o voce calma si relaxata.

Iar daca vrem sa educam cu iubire si sa avem copii care ne asculta, trebuie sa stim cum sa ascultam si noi la randul nostru. Sa le ascultam gandurile si in functie de asta, sa ghidam, sa sugeram sau sa dam cele mai bune sfaturi.

Nu ar trebui nici sa ne dorim sa avem copii perfecti. Ideal ar fi sa educam copii fericiti care sa stie regulile familiei si ale societatii. Daca intelegem mai bine nevoile sale il vom orienta mai bine inspre educatie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri