Inca o taxa auto. Timbrul de mediu, in vigoare din 19 februarie 2013

Publicat in February 14, 2013   ·   Fara comentarii

Premierul Ponta a anuntat ca Marti 19 Februarie, printr-o ordonanta de urgenta, va fi avizat de Guvern timbrul de mediu perceput la inmatricularea masinilor, aplicarea acestei taxe  se va face imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

timbrul de mediu

timbrul de mediu

Modificarile sunt necesare conform declaratiilor Guvernului, deoarece actuala formula nu tinea cont de puterea de cumparare a romanilor, valorile fiind foarte mari pentru anumite zone de poluare si continea si capacitate cilindrica care era deja cuprinsa in impozitul pe masina care se plateste la administratia locala.

Forma noii taxe auto (conform Guvernului), va duce la o creste cu 10% a taxei pentru masinile Euro 4 si Euro 3, iar pentru Euro 1, Euro 2 si non-euro o scadere a acestor taxe cuprinsa intre 60% si 90%. Pentru masinile Euro 5, taxa va ramane identica, iar pentru masinile Euro 6 (masini hibride si electrice) taxa va fi zero.


Timbrul de mediu se aplica masinilor tip M1 (destinate transportului de persoane) si nu se aplica pentru celelalte tipuri de masini cum sunt tiruri, microbuze sau autocare.

De la plata acestei taxe sunt scutite persoanele cu dizabilitati, corpurile diplomatice, serviciile de ambulanta, jandarmeria si politia.

Despre timbrul de mediu au mai vorbit si cei de la economica.net

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Auto
Cautari populare
Arhiva stiri
Odat.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro