reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

In Romania, uciderea regelui ursilor a provocar indignare | 6pm.ro

In Romania, uciderea regelui ursilor a provocar indignare

Publicat in May 12, 2021   ·   Fara comentarii

Arthur, cel mai mare urs din Romania a fost ucis ilegal de un print originar din Liechtenstein. In Romania si nu numai, acest gest a provocat indignarea.

 

ursul Arthur

Moartea celui mai mare urs brun din Romania, in martie, in timpul unei partide de vanatoare organizate de printul Emanuel in Liechtenstein a declansat un val de indignare conform declaratiilor facute de un ONG Agent Green, la inceputul lunii mai.
Directia nationala anticoruptie este cea care s-a ocupat de aceasta ancheta. Chiar si comisarul european al Mediului, Virginijus Sinkevicius a urmarit acest caz indeaproape.

Un trofeu de vanatoare

Moartea lui Arthur, in varsta de 17 ani, care a trait intr-o padure clasata Natura 2000 ne face sa ne intrebam daca tara noastra este cu adevarat interesata sa isi pastreze biodiversitatea. Teoretic, ursii sunt protejati abia din anul 2016. Exista o exceptie, atunci cand acestia reprezinta o amenintare reala. Insa, acest lucru nu face decat sa lase camp liber estimarilor, interpretarilor si combinatiilor de care profita asociatiile de vanatori pentru a obtine derogare de la Ministerul Mediului.

Arthur reprezenta un faimos trofeu de vanatoare (masuratorile sale, notate cu 593 de puncte din 600 posibile) si era cu siguranta dorit de mai multa vreme de pasionatii de animale salbatice printre care si printul Emanuel, in varsta de 32 de ani.
In apararea sa, deloc convingatoare, printul a afirmat ca a venit in Romania pentru a vana un urs mai tanar considerat periculos pentru fermele din Transilvania si ca a platit 7000 de euro pentru derogare. Aparare pe care, nimeni din Romania nu o crede.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri