reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

In cat timp se vor vedea efectele vacantei de 1 decembrie | 6pm.ro

In cat timp se vor vedea efectele vacantei de 1 decembrie

Publicat in November 28, 2020   ·   Fara comentarii

Medicul infectionist Adrian Marinesc de la Institutul Matei Bals este de parere ca aceasta minivacanta de 1 Decembrie va avea efecte majore asupra noastra daca romanii nu respecta regulile si se imbulzesc in statiunile de munte. Vezi mai multe stiri din sanatate pe https://www.ucoz.ro/sanatate/ .

  Iata ce a declarat medicul

„Aceste sărbători trebuie făcute cu multă prudență. (…) Trebuie să fim prudenți și trebuie să plecăm de la ideea că nu vrem să infectăm mai In cat timp se vor vedea efectele vacantei de 1 decembriemult decât am făcut-o până acum. Pentru că în jurul nostru, chiar dacă noi facem o formă ușoară, vor fi cu siguranță persoane în vârstă, persoane cu boli cronice și riscul pentru acestea va fi foarte mare. Putem noi să le transmitem și atunci riscul ca ei să evolueze nefavorabil este mare”,  a mentionat Adrian Marinescu.

In plus acesta a mentionat ca aglomeratiile din minivacanta de la 1 Decembrie se vor vedea peste o saptamana maxim doua atunci cand numarul de cazuri de coronavirus vor creste considerabil.

„Atunci crește numărul de infectări, prin apariția unor focare, prin apariția necesității internării pacienților în spitale. Practic, crește numărul de internări, deși numărul de locuri rămâne același”, a mai precizat medicul.

„Ar trebui să gândim prudent și să luăm în calcul că aceste sărbători vor fi cu familia restrânsă, cât mai aproape de casă”,  a fost sfatul medicului.

In plus acesta mai sustine ca solutia pentru extinderea capacitatii sectiilor ATI este internarea pacientilor COVID in spitalele care acum nu primesc astfel ce pacienti cu conditia crearii unor circuite separate si respectarea stricta a regulilor.

„Cele mai multe spitale nu sunt în circuitul COVID. (…) Toate spitalele care pot să meargă pe un dublu circuit, făcut corect, ar trebui să facă acest lucru”, a mai declarat medicul Marinescu.

Desi sectiile ATI existente dedicate pacientilor COVID ar putea fi extinse prin suplimentarea echipamentelor nu este suficient de mult personal.

„Fiecare pat ATI ar trebui să vină și cu personal medical. La Institutul Matei Balș, secția ATI ar putea fi dublată sau chiar triplată, dacă am avea personal. Dacă am face circuite separate, am putea mări capacitatea ATI și la celelalte spitale”,  a mai declarata dr. Marinescu.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri