reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Imprimantele ink Jet, cum le alegi pe cele potrivite | 6pm.ro

Imprimantele ink Jet, cum le alegi pe cele potrivite

Publicat in September 16, 2020   ·   Fara comentarii

Oricare ar fi motivul pentru care ai nevoie de o imprimantă ink Jet, nu este deloc greu să găseşti una eficientă şi accesibilă care să îţi satisfacă necesităţile de acasă sau de la serviciu.

Ce sunt imprimantele ink Jet

Principiul de funcţionare a imprimantelor ink Jet se bazează pe pulverizarea picăturilor mici de cerneală pe o coală de hârtie. Există mai multe tipuri de imprimante ink Jet, majoritatea dintre acestea utilizând cartuşe separate de cerneală şi fiind echipate cu un cap de printare care separă cerneala în picături de dimensiuni microscopice. Culorile se obţin prin combinarea cernelurilor, iar numărul de cartuşe folosite de o imprimantă ink Jet variază.

shutterstock_1721644711

imprimanta ink jet

Cartuşele pentru imprimantă ink Jet

Imprimantele mai puţin costisitoare folosesc de obicei doar două cartuşe, unul cu cerneala neagră şi unul cu cyan, magenta şi galben. Acestea pot fi cartuşe tip Samsung, sau alte tipuri. Imprimantele de lux deţin un cartuş negru diferit pentru text, în vreme ce imprimantele pentru fotografii dispun de o selecţie largă de cerneluri colorate.

Cum alegi imprimanta ink Jet potrivită

Există mai mulţi factori de care ar trebui să ţii cont când achiziţionezi o imprimanta ink Jet nouă:

Cum o vei folosi – În funcţie de ceea ce vei printa – texte, imagini, fotografii – te poate interesa calitatea printului alb-negru sau color, pe hârtie simplă sau lucioasă, acurateţea culorilor de pe hârtie, textura, etc.

Ai sau nu nevoie de mai multe funcţii – Dacă vrei să lucrezi de acasă, este bine să iei în considerare o imprimantă ink Jet multifuncţională, sau all-in-one, care să permită, pe lângă printare, şi scanarea şi copierea documentelor. Unele dintre acestea pot avea chiar şi funcţionalitatea de fax.

Capacitatea de a printa fata – verso – Duplexingul, sau capacitatea de a printa automat pe ambele feţe ale colii, este foarte frecventă în prezent, dar nu se întâlneşte şi la imprimantele ink Jet ieftine. Această facilitate este extrem de utilă dacă ai mult de printat şi vrei să faci economie de hârtie.

Preţ pe pagină – Una din cele mai mari cheltuieli cu o imprimantă nu o reprezintă dispozitivul în sine, ci consumabilele utilizate, în special cerneala. Din fericire, se poate determina cât de mult costă o imprimantă pe termen lung prin calcularea costului pe pagina. Se împarte preţul cartuşului de cerneală, cum ar fi un 45 51645AE, la numărul de pagini care se pot printa cu acesta.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri