reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Huawei putea intercepta comunicațiile militare ale SUA | 6pm.ro

Huawei putea intercepta comunicațiile militare ale SUA

Publicat in July 23, 2022   ·   Fara comentarii

În 2017, guvernul chinez se oferea să cheltuiască 100 de milioane de dolari pentru a construi o grădină chinezească la National Arboretum din Washington DC. Cu temple, pavilioane și o pagoda albă de 70 de metri, proiectul îi încânta pe oficialii locali, care sperau că va atrage mii de turiști în fiecare an, arată o anchetă publicată de CNN.

Însă, atunci când oficialii americani de contrainformații au început să cerceteze detaliile, au descoperit numeroase semnale de alarmă. Pagoda, au observat ei, ar fi fost amplasată strategic într-unul dintre cele mai înalte puncte din Washington DC, la doar trei kilometri de Capitoliul SUA, un loc perfect pentru colectarea de informații prin intermediul semnalelor, au declarat pentru CNN mai multe surse familiare cu investigațiile.

De asemenea, alarmant a fost faptul că oficialii chinezi au vrut să construiască pagoda cu materiale expediate în SUA în valize diplomatice, pe care oficialii vamali americani nu au voie să le examineze, au spus sursele.

Oficialii federali au anulat discret proiectul înainte de începerea construcției.

Grădina anulată face parte dintr-o frenezie de activități de contraspionaj ale FBI și ale altor agenții federale, axate pe ceea ce oficialii de carieră din domeniul securității spun că a fost o escaladare dramatică a spionajului chinezesc pe teritoriul SUA în ultimul deceniu.

Cel puțin din 2017, oficialii federali au investigat achizițiile de terenuri chinezești în apropierea infrastructurilor critice, au închis un consulat regional de profil înalt considerat de guvernul SUA ca fiind un focar de spioni chinezi și au blocat ceea ce au considerat a fi eforturi clare de a planta dispozitive de ascultare în apropierea unor instalații militare și guvernamentale sensibile.

Printre cele mai alarmante lucruri descoperite de FBI se numără echipamentele Huawei fabricate în China și amplasate pe turnurile de telefonie mobilă din apropierea bazelor militare americane din zonele rurale din Midwest. Potrivit mai multor surse familiarizate cu această chestiune, FBI a stabilit că echipamentele erau capabile să capteze și să întrerupă comunicațiile foarte restricționate ale Departamentului Apărării, inclusiv cele utilizate de Comandamentul Strategic al SUA, care supraveghează armele nucleare ale țării.

În timp ce preocupările generale legate de echipamentele Huawei din apropierea instalațiilor militare americane sunt bine cunoscute, existența acestei investigații și concluziile sale nu au fost niciodată raportate. Originile sale datează cel puțin din timpul administrației Obama. Ea a fost descrisă pentru CNN de mai mult de o duzină de surse, inclusiv actuali și foști oficiali din domeniul securității naționale, toți vorbind sub rezerva anonimatului, deoarece nu au fost autorizați să vorbească public.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri