Hrană umedă pentru pisici: beneficii pe care trebuie să le cunoști

Publicat in September 23, 2022   ·   Fara comentarii

Hrana umeda pisici este unul dintre alimentele preferate de către feline datorită tuturor avantajelor pe care le oferă acestora.

Gustoase, hrănitoare și hidratante, conservele și plicurile sunt extrem de variate în magazine, ceea ce înseamnă că poți alege ușor hrana ideală pentru prietenul tău necuvântător, mai ales dacă știi la ce să fii atent. Descoperă rând pe rând toate avantajele pe care ar fi bine să le cunoști, pentru a investi în produse de top!

Hrana umedă pisici – cum o găsești în magazine?

De regulă, hrana umedă este disponibilă în magazinele fizice și în cele online sub formă de plicuri, conserve sau la tăvițe. Cantitatea de mâncare dintr-un singur produs variază: indicate sunt, însă, monoporțiile, pentru că astfel nu mai trebuie să te gândești la cantitatea de mâncare pe care să o oferi felinei tale. În același timp, este bine să știi că o data desfăcut ambalajul de la hrana umedă, dacă nu este consumată imediat, ea începe să dezvolte bacterii care îți pot afecta prietenul necuvântător.

Un aliment hidratant

Datorită texturii sale și a faptului că hrana umedă are în componența sa sos, aceasta este ideală pentru toate pisicile, însă cu precădere pentru cele care nu consumă zilnic suficient de multă apă. Dacă la un moment dat observi că prietenul tău necuvântător nu se atinge de castronelul cu apă, încearcă să îi dai câteva zile hrană umedă, iar ulterior începe să i-o combini cu bobițe uscate, până când animalul începe să bea apă singur.

Hrana umedă, un deliciu gustos

Un alt avantaj important, de care este bine să ții cont în privința mâncării umede este acela că hrana este gustoasă și nu va fi refuzată niciodată de către pisica ta. Mai mult, cel mai probabil aceasta îți va cere mai multe conserve și plicuri, dar ai grijă la felul în care i le dozezi, pentru a nu ajunge în etapa obezității.

O alegere inspirată pentru pui și pisicile seniore

Atunci când pisica ta este prea mică pentru a consuma boabe uscate, îi poți da fără probleme hrană umedă pentru a-i oferi toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase. Foarte multă grijă, însă, la cantitate: pentru pui, jumătate de plic este suficient la o masă. Cât despre pisicile seniore, din păcate uneori dantura nu le mai ajută să mestece ușor hrana uscată, motiv pentru care trecerea către hrana umedă este o alegere firească.

Hrana umedă, recomandată pentru animalele cu diferite afecțiuni

În cazul în care pisica ta suferă de diferite afecțiuni, hrana umedă ar putea reprezenta singura soluție prin care o poți ajuta să își revină. De exemplu, pe piață găsești conserve și plicuri gastro, care sunt ideale în timpul tratamentului pentru probleme gastrice, dar și hrană umedă specială pentru felinele care se confruntă cu obezitatea. În astfel de cazuri, citește descrierea de pe ambalaj sau cere sfatul unui medic veterinar!

Îți răsplătești pisica

Hrana umedă poate reprezenta, de asemenea, o recompensă pentru pisica ta atunci când face un lucru bun. De exemplu, dacă ești în perioada în care o înveți să folosească litera, îi poți da un plic sau o conservă după ce își face nevoile acolo unde trebuie. Este adevărat că pisicile nu reacționează precum câinii, însă pe termen lung vei observa că felina înțelege.

NovaFood.ro îți pune la dispoziție o varietate de mâncăruri potrivite pentru pisici, dar și pentru câini! Online poți studia gama de hrana umedă pentru feline, dar și tipurile de conserve caini spre care te poți orienta atunci când vrei să-i oferi animalului tău de companie o mâncare de top!

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri