reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Guvernul pregateste eliminarea TVA pentru locuintele noi | 6pm.ro

Guvernul pregateste eliminarea TVA pentru locuintele noi

Publicat in February 19, 2017   ·   Fara comentarii

Guvernul Grindeanu are in vedere eliminarea TVA-ului pentru achizitiile de locuinte noi incepand cu data de 1 martie 2017, masura ce a fost mentionata si in programul de guvernare.

guvernul grindeanu

Guvernul Grindeanu urmeaza sa elimine TVA-ul pentru achizitiile de locuinte incepand cu data de 1 martie insa aceasta masura a fost pusa sub semnul intrebarii in conditiile in care bugetul pentru anul in curs s-a adoptat cu mare intarziere. Cu toate acestea, aceasta masura va fi implementata conform unor surse apropiate executivului. Taxa pe valoare adaugata se va elimina insa doar in cazul imobilelor al caror pret nu depasesc 100. 000 euro.

Prin eliminarea TVA-ului pretul caselor si apartamentelor noi va  fi mai mic cu pana la 4.8% in cazul celor care se afla la prima achizitie si cu pana la 16% in cazul celor care se afla la a doua locuinta. Actualmente, TVA-ul de 5% se aplica dar in cazul primei achizitii, de la a doua urmand sa se aplice nivelul de 19%. Prin urmare, in timp ce accesul la al doilea imobil era restrictionat intr-un fel din cauza pretului ridicat, acum, persoanele care au facut deja o achizitie au posibilitatea de a cumpara la un pret mai mic un al doilea sau un al treilea imobil nou si sa sustina astfel piata constructiilor.

Prin urmare, de la 1 martie  TVA pentru vanzarea si cumpararea de locuinte va fi zero dar si pentru agricultura si publicitate. In plus, de la 1 aprilie, studentii vor circula gratis cu trenul.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri