reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Geometrie roti: De ce alinierea rotilor tale este importanta? | 6pm.ro

Geometrie roti: De ce alinierea rotilor tale este importanta?

Publicat in October 7, 2020   ·   Fara comentarii

Asigurarea alinierii exacte a rotilor imbunatateste atat performanta, cat si longevitatea anvelopelor. Alinierea corecta este deseori afectata de gropi sau condusul pe suprafete neuniforme si uzura generala a anvelopelor. Prin urmare, este esential sa mentii alinierea exacta a rotilor tale pentru a te asigura ca performanta si calitatea acestora raman optime.

Cand anvelopele si rotile nu sunt aliniate, pot aparea o serie de probleme in cadrul diferitelor sisteme ale unui vehicul. In cazul in care alinierea este foarte proasta, iti vei da seama de acest lucru foarte usor in timpul condusului. Vehiculul va trage intr-o parte sau alta si poti simti anumite vibratii fara ca drumul sa fie avariat in vreun fel. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa ceri ajutorul unui specialist auto in geometrie roti care sa se ocupe de acest aspect.

image001

geometrie roti

Ce este alinierea rotilor?

Alinierea rotilor se refera la unghiul rotilor in comparatie cu pozitia rotilor si corpul vehiculului si este ajustata prin modificarea suspensiei vehiculului. Folosind tehnologia de ultima generatie, specialistii service-ului auto sunt capabili sa determine cu exactitate cat de multa ajustare este necesara si sa aplice cele mai bune solutii. Este recomandat sa verifici alinierea rotilor cel putin la fiecare 10000 km.

Care sunt semnele de avertizare ale rotilor nealiniate?
Unghiul rotilor poate deveni distorsionat in timp, provocand diverse modificari ale experientei de conducere. Iata cateva dintre semnele de avertizare care iti vor spune ca este timpul sa iti verifici rotile:

  • Uzura neuniforma a benzii de rulare
    ● Un volan descentrat atunci cand conduci drept
    ● Vehiculul indreaptat spre stanga sau dreapta in timpul condusului.

Astfel, mentinerea alinierii corecte a rotilor este esentiala pentru a evita uzura inutila a anvelopelor, directiei, suspensiei si franelor. Alinierea precisa a rotilor optimizeaza stabilitatea la volan, maximizeaza durata de viata a anvelopelor si imbunatateste performanta generala de manevrare a vehiculului.

Iata 3 motive pentru care geometria rotilor si alinierea acestora sunt importante:

  1. Condus lin

Masinile cu tractiune spate sunt mai susceptibile de a experimenta o uzura mai mare a benzii de rulare comparativ cu masinile cu tractiune pe fata.

Prin rotirea anvelopelor, poti mentine o cantitate uniforma de uzura a benzii de rulare si te vei bucura astfel de un condus fara griji pentru o lunga perioada de timp.

  1. Siguranta

Nealinierea sau dezechilibrul rotilor pot cauza tot felul de riscuri. Anvelopele nealiniate sunt mai susceptibile de a provoca vibratii ale volanului. Cu rotile aliniate corespunzator, exista mai putina ingrijorare cu privire la conducerea nesigura.

Alinierea anvelopelor ajuta, de asemenea, la asigurarea uzurii uniforme a tuturor anvelopelor.

  1. Durata de viata mai lunga

Rotirea si alinierea anvelopelor nu numai ca le prelungeste viata, ci si protejeaza si suspensia masinii. Anvelopele inegale sau dezechilibrate duc la vibratii care pot cauza uzura inutila a suspensiei.

Pentru mai multe detalii poti face oricand o vizita la CarsInv, service-ul auto din Bucuresti care se va ocupa de alinierea rotilor tale. Aici gasesti mai multe servicii printre care: mecanica si electrica, tinichigerie si vopsitorie si programare constatare daune auto!

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri