Generatorul electric al viitorului, inventat de 3 fete de 15 ani din Africa

Publicat in November 28, 2012   ·   Fara comentarii

Metodele de producere a energiei electrice au fost diverse de-a lungul timpului si mai mult sau mai putin viabile. In urma unui proiect pentru scoala, trei fete de 15 ani din Africa, adunandu-si laolalta cunostintele de fizica si chimie au dat nastere unei inventii fabuloase care poate in viitor sa schimbe soarta omenirii.

generator electric urina

generator electric

Generatorul de energie electrica pe care acestea l-au conceput functioneaza cu….urina!

Pentru o functionare de 6 ore ar fi necesar un litru din acest lichid, cel putin asta reiese din calculul elevelor.

Desi reteta este simpla, ea a rezultat in urma multor ore de calcul: urina pusa intr-o celula electrolitica se va transforma in hidogen, nitrogen si apa. Hidogenul dupa ce este filtrat va ajunge intr-un cilindru cu gaz, iar in urma unei a doua filtrari este tratat cu borax. Rezultatul va fi un gaz purificator care va alimenta generatorul care poate asigura functionarea becurilor sau a circuitelor electrice.


Elevele nu au evident sumele necesare producerii la nivel mare a energiei in acest fel, de aceea cauta finantare. Daca inventia lor va fi preluata de laboratoare de cercetare, poate deveni viabila in cativa ani.

Despre acest generator electric al fetelor din Africa au mai vorbit si cei de la sport.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Stiinta
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro