reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Fostul prim ministru al Ucrainei, eliberat din inchisoare | 6pm.ro

Fostul prim ministru al Ucrainei, eliberat din inchisoare

Publicat in February 25, 2014   ·   Fara comentarii

In urma protestelor din ultimele zile din Ucraina, Iulia Timosenko, fost prim ministru intre anii 2007-2010, a fost eliberata din inchisoare dupa doi ani si jumatate. Aceasta a fost condamnata pe baza unor contracte din domeniul gazului semnate cu Rusia care au fost considerate dezavantajoase pentru Ucraina de catre presedintele Ianukovici.

iulia timosenko

Iulia Timosenko

Sambata, parlamentul ucrainean a votat o rezolutie privind eliberarea imediata a fostului prim ministru, textul privind eliberarea Iuliei Timosenko fiind bazat pe o decizie a Curtii Europene si votat cu 322 de voturi. Uniunea Europeana considera condamnarea drept un act politic, incercand la momentul respectiv chiar negocierea cu presedintele Ucrainei pentru eliberarea Iuliei Timosenko.

In plus, vineri, parlamentarii ucraineni au votat in majoritate intoarcerea la constitutia din 2004, constitutie care limiteaza puterea presedintelui tarii, acest lucru fiind cerut cu vehementa si de catre protestatari in timpul manifestatiilor violente. In urma violentelor au murit peste 80 de oameni, iar in jur de 500 au fost raniti. Parlamentarii au stabilit si organizarea de alegeri prezidentiale anticipate pe data de 25 mai 2014.

Viktor Ianukovici a parasit Kievul declarand ca face acest lucru datorita ,,loviturii de stat si a vandalismului,, si a incercat sa iasa din tara prin vama din Donetk, dar acesta a fost oprit de catre graniceri deoarece nu avea documentele necesare.

In fata multimii, sambata, Iulia Timosenko a declarat dintr-un scaun cu rotile ca spera ca Ucraina va intra cat de curand in Uniunea Europeana.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri