reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Focar de Covid la Shanghai | 6pm.ro

Focar de Covid la Shanghai

Publicat in June 9, 2022   ·   Fara comentarii

Autorităţile din Shanghai au ordonat testarea în masă pentru două milioane de locuitori într-o zonă a oraşului chinez, pe fondul temerilor unui nou focar de COVID-19 şi la doar o săptămână după ridicarea măsurilor de carantină, relatează dpa.

Măsura, care afectează circa 2,65 de milioane de locuitori din districtul Minhang, este valabilă începând de sâmbătă. În perioada de testare, districtul se va afla sub restricţii stricte, ceea ce înseamnă de obicei că locuitorii nu pot să-şi părăsească locuinţele sau să se deplaseze în cartier.

Districtul va fi redeschis imediat după testarea locuitorilor, au anunţat autorităţile.

Shanghai a ridicat ultimul şi cel mai controversat lockdown miercurea trecută, după două luni de restricţii care au întrerupt lanţurile de aprovizionare afectând ţări din întreaga lume.

Restricţiile pentru cei 26 de milioane de locuitori din Shanghai au fost în mare parte ridicate, deşi unele cartiere au fost din nou închise după ce au apărut noi cazuri de COVID. Majoritatea afacerilor s-au redeschis şi este permis transportul public şi cel privat.

China continuă să aplice strategia sa sanitară “zero COVID”, ce constă mai ales în impunerea unor măsuri imediate de carantină şi lockdown după apariţia primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Compania farmaceutică Moderna a anunţat miercuri că o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, administrată ca doză booster în cadrul unui studiu clinic, a indus o reacţie imunitară mai bună împotriva variantei Omicron decât versiunea originală a acestui ser, informează Reuters.

Rezultatele studiului i-au făcut pe directorii companiei americane să spere că acest vaccin va fi utilizat în cadrul unei campanii de vaccinare anti-COVID-19 în toamna acestui an. Moderna va transmite aceste date agenţiilor de reglementare medicală “în următoarele săptămâni” şi se aşteaptă ca noul său booster să primească autorizaţia de administrare spre sfârşitul acestei veri.

În contextul în care cererea globală de vaccinuri anti-COVID-19 continuă să scadă, companiile producătoare şi-au schimbat strategiile şi mizează de acum pe piaţa unor doze booster mai competitive.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri