reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Fiicele lui Putin sunt supuse sancțiunilor în Canada | 6pm.ro

Fiicele lui Putin sunt supuse sancțiunilor în Canada

Publicat in April 19, 2022   ·   Fara comentarii

Canada a instituit marţi sancţiuni împotriva fiicelor preşedintelui Vladimir Putin, aşa cum au făcut-o şi alte ţări în ultimele săptămâni, din cauza “invaziei ilegale şi nejustificate a Ucrainei de către regimul rus”, informează AFP.

Noile sancţiuni ale Canadei vizează 14 “colaboratori apropiaţi”, între care cele două fiice ale lui Vladimir Putin, soţia şi fiica şefului diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, precum şi oligarhi ruşi şi membri ai familiilor lor.

“Canada nu îşi va slăbi eforturile de a-i trage la răspundere pe preşedintele rus Vladimir Putin şi colaboratorii săi apropiaţi pentru complicitatea lor în invadarea Ucrainei”, a precizat ministrul canadian al afacerilor externe, Mélanie Joly, într-un comunicat.

Deja sancţionate în special de SUA, Regatul Unit şi UE, Maria Voronţova şi Katerina Tihonova, născute în 1985 şi 1986, sunt fiicele lui Vladimir Putin şi ale fostei sale soţii Liudmila.

Soţia lui Serghei Lavrov, Maria Lavrova, precum şi fiica sa Ekaterina Vinokurova, figurează şi ele pe lista noilor persoane vizate de această listă suplimentară de sancţiuni canadiene, care impun o îngheţare a bunurilor, interdicţia tranzacţiilor şi imposibilitatea de a intra în Canada.

“Vom veghea fără încetare ca complicii atacurilor Rusiei asupra Ucrainei să răspundă pentru actele lor”, a postat la rândul său pe Twitter prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, Ottawa a impus sancţiuni împotriva a peste 750 de persoane şi entităţi din Rusia, Ucraina şi Belarus, dintre care mai multe au fost adoptate în coordonare cu aliaţii Canadei.

Şaptezeci şi şase de ucraineni au fost eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia, a anunţat Kievul marţi, fără a dezvălui numărul ruşilor care au fost predaţi Moscovei, relatează AFP.

“Am făcut un schimb care a vizat 60 de militari, între care zece ofiţeri. Şaisprezece civili s-au întors de asemenea la noi”, a anunţat pe Telegram vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk.

Potrivit ei, este vorba despre al cincilea schimb de prizonieri de la începutul invaziei ruse din Ucraina, pe 24 februarie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri