Exporturile Germaniei au scăzut în septembrie

Publicat in November 3, 2022   ·   Fara comentarii

Exporturile Germaniei au scăzut neaşteptat în septembrie, cu 0,5% comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate miercuri de Oficiul federal de statistică (Destatis), în timp ce declinul importurilor, de 2,3%, a fost peste aşteptări, transmite Reuters.

Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans al exporturilor de 0,1% în septembrie şi la o scădere a importurilor de 0,4%. În august, exporturile înregistraseră un avans de 2,9% iar importurile de 4,9%. Este primul declin al importurilor din ianuarie până în prezent.

În septembrie, excedentul comercial al Germaniei, conform datelor ajustate sezonier, a urcat la 3,7 miliarde de euro, de la 1,2 miliarde de euro în august, analiştii estimând un excedent de 700 milioane de euro.

Exporturile către statele membre UE au scăzut cu 1,7% iar importurile au înregistrat un declin de 1,2%, în timp ce exporturile spre Rusia au scăzut cu 5,4% iar importurile au înregistrat un declin de 33,1%. În schimb, exporturile către Statele Unite au urcat cu 5,6% iar importurile au scăzut cu 1,3%.

Majoritatea importurilor au venit din China, cel mai mare partener comercial al Germaniei. În septembrie, importurile din statul asiatic au crescut cu 5,4%, în timp ce exporturile au scăzut cu 2%.

Cancelarul german Olaf Scholz efectuează săptămâna aceasta o vizită în China, analiştii urmărind să vadă cât de serioasă este Germania în reducerea dependenţei economice de statul asiatic.

Încrederea în rândul exportatorilor din Germania a crescut uşor în octombrie, arată datele institutului Ifo, dar pe ansamblu situaţia rămâne dificilă din cauza turbulenţelor de pe pieţe şi a încetinirii economiei globale.

În ritm anual, exporturile au urcat cu 20,3% în septembrie, după un avans de 23,1% în august, în timp ce importurile au înregistrat un avans de 30,7%, după o creştere de 37,6% în august.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri