reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Explicatia specificatiilor tehnice ale anvelopelor | 6pm.ro

Explicatia specificatiilor tehnice ale anvelopelor

Publicat in March 7, 2021   ·   Fara comentarii

Flancul anvelopelor tale contine mai multe specificatii tehnice foarte importante. Iata in acest articol cateva explicatii ale celor mai des intalnite specificatii tehnice pentru anvelope. Si mai ales, vei sti sa alegi anvelope all season M+S pe vadrexim.ro

Anvelopele sunt de o importanta capitala pentru siguranta ta. Atunci cand alegi anvelopele trebuie sa stii ca exista trei informatii care trebuie sa fie respectate cu strictete.

specificatii tehnice anvelope

specificatii anvelope

Dimensiunile. De exemplu, 205/ 55/ R17, unde 205 corespunde latimii in milimetri, 55 este raportul dintre inaltimea flancului si latimea sa si R17 diametrului sau in inchi sau toli. Dimensiunile adecvate ale anvelopelor au fost determinate de catre fabricantul masinii pe baza unor studii si teste efectuate. Sunt cele care garanteaza o securitate maxima si performante optime. Daca nu vei tine cont de aceste informatii, vei compromite siguranta ta, asta e sigur.

Dimensiunile figureaza pe flancul cauciucurilor, dar si pe certificatul de conformitate european al masinii tale.

Tipurile de anvelope. In fata codurilor care prezinta dimnesiunile anvelopelor, se regaseste cel mai adesea, cifra P. Iar acest lucru indica faptul ca avem de-a face cu o anvelopa fabricata pentru masini obisnuite. Daca avem LT, asta inseamna ca anvelopele sunt dedicate camionetelor sau masinilor SUV.

Indicele de viteza. Este o litera din alfabet care corespunde vitezei maxime cu care poate rula o anvelopa pe sosea. Este interzis sa montezi pe masina o anvelopa cu un indice de viteza inferior fata de cel preconizat de catre constructor. Exista, totusi, anumite exceptii, pentru anvelopele de iarna in anumite conditii. In schimb, se poate sa montezi pe masina o anvelopa cu un indice de viteza superior.

P – 150 km/h
Q – 160 km/h
R – 170 km/h
S – 180 km/h
T – 190 km/h
U – 200 km/h
H – 210 km/h
V – 240 km/h
Z – Peste  240 km/h

O anvelopa mai poate contine si informatiile urmatoare:

– o sigla sub forma unui triunghi cu un fulg inauntru care arata daca aceasta este omologata pentru iarna.

Presiunea maxima. Alaturi de inscriptia MaxLoad, sunt cifre care indica presiunea maximala pe care o anvelopa o poate primi la rece. Asta fara sa ii afecteze in vreun fel structura.

Indicele de sarcina este si el important. Este vorba despre cata incarcatura poate sa suporte o anvelopa, astfel ca o anvelopa XL inseamna Extra Load. Absenta unei asemenea litere inseamna o incarcatura normala care poate sau nu sa fie identificate prin literele SL, Standard Load.

Pe anvelope mai poate fi gasit si DOT-ul Departement of Transportation, care indica saptamana si anul in care a fost fabricata anvelopa. Astfel ca, o anvelopa care are inscriptia 1002, inseamna ca a fost fabricata in a zecea saptamana a anului 2002. Chiar daca banda de rulare poate sa fie inca destul de groasa, nu poti folosi o anvelopa mai veche de 10 ani.

Structura anvelopelor este si ea importanta conform spuselor celor de la Michelin. Acestea au o camera sau pot sa fie fara. Iar marcajele de pe anvelopa te pot ajuta sa afli daca sunt tubeless sau nu.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri