Exista doua categorii de companii ce beneficiaza de sprijin pentru somaj tehnic

Publicat in March 21, 2020   ·   Fara comentarii

Sprijinul oferit de stat pentru somajul tehnic urmeaza sa se acorde companiilor afectate in mod direct de catre implementarea ordonantei militare care a inchis activitatile in cafenele, restaurante, baruri precum si celor cu incasari mai mici de 25%. Pentru a beneficia de acest somaj tehnic exista doua categorii de companii care beneficiaza: una care a fost afectata in mod direct de implementarea acestui decret, adica de ordonanta militara care a inchis restaurantele, barurile, cafenelele, s.am.d. A doua categorie este mult mai larga, o categorie de firme afectate si ele la randul lor de catre aceasta epidemie. S-a considerat ca este foarte larg daca se va pune o cifra de incasari scazuta de minim 25%. Un lucru care se va face pe baza unei declaratii pe propria raspundere, nu va mai fi o chestiune birocratica conform marturiilor ministrului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

somaj tehnic

In privinta primei categorii, acele companii trebuie sa detina un asa-zisul “certificat pentru situatii de urgenta » care va fi eliberat online incepand cu saptamana viitoare, extrem de rapid, care sa ateste faptul ca acea companie si-a incheiat activitatea. La inceput de luna aprilie, cand se fac plati pentru luna martie, pentru somajul tehnic, angajatorul va duce lista de angajati si va beneficia, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Somaj de plata banilor, a mai declarat Virgil Popescu. Certificatul de situatii de urgenta emis de minister va fi necesar incepand cu luna aprilie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Afaceri
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro