Examenul pentru permisul auto/moto va suferi modificari

Publicat in March 27, 2013   ·   Fara comentarii

In viitorul apropiat exista posibilitatea ca modalitatile de a intra in posesia permisului de conducere pentru auto sau moto sa se schimbe. Acestea ar putea fi urmatoarele:

  • examen permis auto

    examen permis

    proba teoretica sa fie valabila un an de zile, chiar daca traseul nu a fost un succes.

  • proba practica se poate da dupa 15 zile, daca se face dovada ca in acest interval s-au efectuat 6 ore de practica pe autovehicul.
  • pentru permisul de moped (AM) nu va fi necesara dovada ca a fost absolvita o scoala de soferi, candidatii putandu-se prezenta direct la proba practica in poligon daca au absolvit un curs de legislatie rutiera inainte de 19 Ianuarie 2013.
  • pentru motociclisti, modalitatea de examinare se schimba, astfel ca in timpul examinarii vor comunica prin casca, la examen vor fi obligatoriu insotiti de un instructor al scolii de soferi, iar la traseu, pe langa motocicleta se va deplasa si un autovehicul in care se va afla politistul care face examinarea.

  • examenul va putea fi dat pe un autovehicul cu transmisie automata, acesta nefiind dotat cu ambreaj, iar acest amanunt va fi notat pe permisul de conducere.

Despre schimbarile regulilor asupra obtinerii permisului auto au mai vorbit si cei de la masini.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Auto
Cautari populare
Arhiva stiri
Odat.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro