reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Evadeaza in…inchisoare | 6pm.ro

Evadeaza in…inchisoare

Publicat in February 8, 2017   ·   Fara comentarii

Urmeaza o excursie virtuala in cateva din cele mai celebre inchisori din lume…si deschise publicului bineinteles.

alcatraz

inchisoarea alcatraz

Robben Island, Africa de Sud, lungul drum spre libertate. Aceasta inchisoare este celebra pentru faptul ca l-a ”gazduit” pe Nelson Mandela. Un vapor din portul Cap ii va duce pe turisti la cateva zeci de minute distanta, pe insula Robben Island care a gazduit timp de 18 ani cea mai emblematica figura din cadrul luptei impotriva apartheidului. In total, Nelson Mandela a stat dupa gratii 27 de ani. Ghidati de un fost prizonier, turistii vor invata mai multe lucruri despre conditiile grele in care si-au ispasit detinutii pedeapsa.

Turnul Londrei, monarhi și prizonieri sub acelasi acoperis. Una din cele mai populare atractii din Londra a avut de-a lungul anilor mai multe intrebuintari: resedinta regala, sediu al guvernului, fort. Multi uita insa ca Turnul Londrei a servit si drept inchisoare timp de opt secole. Turistii au posibilitatea de a vizita camerele de tortura si graffiti-urile din Turnul Beauchamp.

Alcatraz, San Francisco. Vechi fort militar transformat in inchisoare in secolul XX, Alcatraz, supranumit The Rock este una din principalele atractii ale regiunii. Cunoscuta drept o inchisoare de maxima siguranta, Alcatraz l-a avut drept detinut pe Al Capone, printul banditilor in Chicago-ul anilor dominati de Prohibitie. Cei doi kilometri care separa insula de coastele din San Francisco si puternicii curenti marini fac imposibila evadarea din inchisoare ceea ce nu ii impiedica pe detinuti sa isi incerce norocul, sa incerce sa evadeze. Alcatraz si-a inchis portile in 1963 si a fost deschisa publicului 10 ani mai tarziu.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri