reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Europenii, îndemnați să continue sancțiunile împotriva Rusiei | 6pm.ro

Europenii, îndemnați să continue sancțiunile împotriva Rusiei

Publicat in July 18, 2022   ·   Fara comentarii

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, i-a îndemnat luni pe europeni să continue sancţiunile împotriva Moscovei şi ‘să reziste’ exploziei preţului la energie şi alimente, consecinţe directe ale războiului în Ucraina, relatează France Presse.

‘Acesta este un test de rezistenţă pentru societăţile noastre’, a declarat Borrell în finalul unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE la Bruxelles.

‘Sunt sigur că (preşedintele rus Vladimir) Putin mizează pe oboseala democraţiilor. Sunt sigur că el crede că democraţiile sunt slabe. Societăţile europene nu îşi pot permite să fie obosite’, a subliniat el.

Liderii europeni se îngrijorează să vadă o creştere a ostilităţii faţă de sancţiunile occidentale împotriva Moscovei la nivelul opiniei publice, în timp ce preţul la carburanţi, gaze şi electricitate a sărit în aer în Europa.

‘Societăţile europene şi guvernele statelor membre ale Uniunii Europene trebuie să continue să apere deciziile pe care le-au luat’, a insistat Josep Borrell, spunând că este nevoie de sancţiuni care ‘să continue să exercite presiune asupra economiei Rusiei, ţinând cont de faptul că nu există o soluţie miraculoasă’.

‘Trebuie să facem asta, exact cum trebuie să susţinem militar Ucraina’, a spus el în continuare.

‘Desigur că există o creştere a preţurilor la energie şi la alimente. Aceasta este consecinţă directă a acestui război’, a recunoscut şeful diplomaţiei europene.

‘Din fericire, nu am fost bombardaţi, nu a trebuit să ne părăsim locuinţele. Dar întreaga lume suportă consecinţele acestui război’, a subliniat el.

Un conflict îngheţat între Ucraina şi Rusia va însemna un război sângeros mai târziu, iar înfrângerea Moscovei este singura modalitate de a pune punctul pe i în această istorie, susţine Mihailo Podoleak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, care face parte din echipa de negociatori ucraineni la discuţiile de pace cu Rusia, într-o reacţie la o declaraţie făcută anterior de către fostul comandant al forţelor aliate în Europa, amiralul James Stavridis, transmite RBC.ua.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri