reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Egipt – s-a descoperit un mormant de peste 4400 de ani la Saqqara | 6pm.ro

Egipt – s-a descoperit un mormant de peste 4400 de ani la Saqqara

Publicat in December 15, 2018   ·   Fara comentarii

Mormantul unui preot datand de aproximativ 4400 de ani a fost descoperit in situl Saqqara, in apropiere de Cairo, in timpul unei misiuni arheologice egiptene.

mormant preot

Ministerul egiptean al Antichitatilor a anuntat pe data de 15 decembrie ca a descoperit mormantul unui preot cunoscut sub numele de Wahyte. Acesta dateaza din perioada dinastiei a V-a (intre 2500-2300 i.Chr) in timpul domniei lui Néferirkarê Kakai. Mormantul este exceptional de bine conservat, colorat, cu o multime de sculpturi la interior. Apartine unui preot cu rang inalt in acea perioada.

Mormantul contine in special scene care il infatiseaza pe proprietarul acestuia, cu mama sa, cu familia si sotia sa. In plus, s-au gasit statui colorate ale defunctului si ale familiei sale. Statuile sunt in numar de 24.

Saqqara, o vasta necropola din regiunea Memphis. In noiembrie, in aceeasi regiune, autoritatile egiptene au mai descoperit inca sapte morminte, din care 4 sunt mai vechi de 6000 de ani. Aceeasi misiune arheologica a facut aceasta descoperire. Arheologii au scos la lumina zilei o multime de pisici mumificate si scarabei egipteni.

Situl Saqqara, situat la sud de Cairo reprezinta o vasta necropola care adaposteste in special celebra piramida a faraonului Djeser, prima din era faraonica. Acest monument construit in jurul anului 2700 i.Chr. de catre arhitectul Imhotep este considerata unul din cele mai vechi monumente de pe suprafata globului.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri