Eclipsa totala de Luna in 27 iulie!

Publicat in July 27, 2018   ·   Fara comentarii

Anul acesta, in 27 iulie, Soarele, Luna, Pamantul, dar si Marte se vor alinia! O lunga eclipsa de Luna va fi deci vizibila, in acelasi timp cu opozitia lui Marte.

Eclipsa Luna

La doua saptamani dupa Eclipsa partiala de Soare, care a fost vizibila doar in largul Antlaticului de Nord, Luna va traversa umbra marelui sau compagnon, Pamantul. Deci in data de 27 iulie va avea loc a doua mare Eclipsa de Luna din acest an, care va fi si cea mai lunga din acest secol.  Va dura exact 103 minute.

In mod natural, ecllipsa nu va fi vizibila in lumea intreaga. Va fi invizibila in America de Nord si cea Centrala, dar si intr-o mare parte din Pacific. In schimb, daca esti in cealalta jumatate a lumii, o vei putea oberva fie partial, fie in totalitate.

Daca va fi senin, fenomenul se va putea fi observa de oriunde de la noi din tara. Doar in primele minunte cand Luna nu a rasarit nu va putea fi vizibila.

Astfel ca, in noaptea de 27 iulie, Luna va aparea pe cer mai devreme in estul si sud-estul tarii si putin mai tarziu in vest si nord-vest. Se pare ca insa, cei de pe litoral vor vedea mai mult din eclipsa decat cei din Banat spre exemplu.

Eclipsa totala de luna se produce in momentul in care corpul ceresc se afla la 180 de grade de Soare, adica in partea opusa acestuia. In timpul unei eclipse de Luna, aceasta intra in umbra Pamantului treptat, incetul cu incetul. La un moment dat, Luna ar putea disparea aproape de tot, fiind vizibila doar asemeni disc de culoare rosie inchisa.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Stiinta
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro