reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Echipamentul de protectie necesar in constructii | 6pm.ro

Echipamentul de protectie necesar in constructii

Publicat in July 24, 2020   ·   Fara comentarii

In constructii, fiecare angajat are propriile responsabilitati. Atat angajatii cat si angajatorii trebuie sa ia masuri de siguranta in acest domeniu si sa cunoasca toate riscurile la care sunt supusi. Santierul este o zona predispusa la accidente si poate pune in pericol viata persoanelor implicate intr-un proiect de constructie. Cu toate acestea, siguranta fiecarui individ care lucreaza intr-un mediu de constructie trebuie sa fie o prioritate.

Pentru siguranta persoanelor prezente pe santier, este nevoie de echipament adecvat de protectie, cum este cel de la bprotect. Pentru a respecta standardele de siguranta, fiecare angajat ar trebui sa poarte echipament de protectie pentru a reduce sau preveni riscurile de accidentare. Iata care sunt echipamentele de protectie necesare si chiar obligatorii in constructii:

echipament-de-protectie

echipament de protectie

Echipament pentru protectia capului

Pe santier, exista o sansa mai mare de vatamari la cap din cauza obiectelor care cad si a altor pericole. Inginerii si intregul personal de constructie implicat in activitatile santierului trebuie sa poarte casca de siguranta in orice moment in care se afla in zona de constructii.

Castile de protectie trebuie sa indeplineasca specificatiile prezente in ghidurile tehnice emise de Departamentul de specialitate in conformitate cu standardele internationale. Castile de siguranta trebuie inspectate de catre ofiterul de securitate pentru a se asigura ca sunt potrivite pentru activitatea pe santier. Castile nu trebuie sa prezinte fisuri si trebuie sa aiba captuseala corespunzatoare care amortizeaza socul.

Incaltaminte de protectie

Incaltamintea de protectie trebuie sa fie purtata de intregul personal de pe santier pentru a evita posibile accidente la nivelul picioarelor. Incaltamintea de protectie care urmeaza sa fie utilizata se alege in functie de pericolele potentiale si in functie de natura muncii. Aceasta trebuie sa respecte standardul si specificatiile de siguranta. Incaltamintea de siguranta pentru santier trebuie sa protejeze impotrriva socului, iar daca personalul lucreaza la o instalatie electrica, se va folosi incaltaminte electroizolanta.

Imbracaminte de protectie / Veste Hi-Viz

Fiecare angajat de pe santier ar trebui sa poarte imbracaminte de protectie adecvata pentru a evita posibilele pericole care apar din cauza schimbarilor meteorologice, electricitatii, impacturilor si altor riscuri. In plus, este recomandata o vesta reflectorizanta pentru ca angajatii si inspectorii sa fie vizibili oricand in zona de lucru.

Protectia fetei si a ochilor

Angajatii in constructii trebuie sa primeasca echipamente de protectie a ochilor si fetei atunci cand sunt supusi la riscuri care ar putea afecta aceste zone. Acestea sunt necesare in special pentru operatorii de masini, sudorii si alte astfel de meserii. Ochelarii si echipamentele de protectie a fetei nu trebuie sa prezinte defecte structurale si optice. La fel ca alte echipamente de protectie, acestea ar trebui sa indeplineasca standardele de siguranta cerute.

Protectia mainilor

Tot personalul care manipuleaza material abraziv si ascutit, cum ar fi bare de armare, tije, beton pre-turnat, materiale toxice, electrice si fierbinti, trebuie sa fie protejat de manusi de siguranta. Aceste manusi de protectie trebuie sa fie special concepute impotriva pericolului la care sunt supusi angajatii in aceste activitati. De exemplu, manusile din tesaturi sunt utilizate pentru manipularea materialelor brute, in timp ce manusile din cauciuc izolate trebuie utilizate de electricieni.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri