Dubai va deveni primul oras din lume cu strazi climatizate

Publicat in July 22, 2014   ·   Fara comentarii

Se pare ca in Dubai problema incalzirii globale este luata mai in serios decat oriunde altundeva pe glob. De curand un proiect de mare amploare denumit sugestiv Mall of the World a primit aprobarea seicului Mohamed bin Rashid al-Maktou, lucrarile la constructie urmand sa fie demarate curand pentru a fi finalizate in urmatorii cativa ani.

strazi din Dubai

strazi din Dubai

Trasatura inedita proiectului ce se va desfasura pe o suprafata de 750.000 de metri patrati si care va cuprinde peste 100 de hoteluri este ideea strazilor cu climatizare in care temperatura va fi controlata pe tot parcursul anului. Proiectantii sustin ca acest punct al proiectului nu este doar unul strict legat de confort, ci si un raspuns la problema din ce in ce mai presanta a fenomenelor meteorologice extreme. Chiar daca fenomenul de incalzire globala nu se va accentua, temperatura controlata de pe strazile noului proiect din Dubaiul deja recunoscut pentru excentricitate va mentine oaspetii racoriti, relaxati si bine dispusi.

Proiectul va fi construit sub forma unui oras in miniatura si va fi destinat turismului in scopuri medicale, de relaxare, welness si SPA, urmand ca acesta sa fie dotat cu numeroase centre de tratament si infrumusetare.

Reteaua de 7 km de strazi prevazuta in complex va fi acoperita cu panouri de sticla in forma de dom si va beneficia de un sistem special conceput de aer conditionat. Daca acest sistem se demonstreaza intr-adevar functional si reuseste sa faca fata la caldurile insuportabile din aceasta zona de desert asa cum promit proiectantii, se preconizeaza ca tot mai multe proiecte de zone rezidentiale si de agrement vor prelua ideea. Mall of the World, orasul-mall din Dubai este doar primul pas, in viitorul apropiat este posibil ca toti locuitorii din marile metropole sa fie protejati de temperaturi si fenomene meteorologice extreme printr-un sistem la scara larga de strazi cu climatizare.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Externe
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro