reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Drumuri incredibile pe care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata | 6pm.ro

Drumuri incredibile pe care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata

Publicat in August 27, 2018   ·   Fara comentarii

Daca ideea unei vacante cu masina te atrage, ai putea sa te orientezi spre destinatii care te poarta pe drumuri cat mai frumoase. Cineva spunea ca nu destinatia este importanta, ci calatoria, iar acest lucru este cat se poate de adevarat, mai ales daca alegi sa calatoresti pe unul dintre urmatoarele drumuri ale lumii.

5 drumuri impresionante pe care trebuie sa ajungi cel putin o data in viata

1. Transfagarasan. Incepem aici, aproape, cu cel mai inalt drum din Romania. Transfagarasan Road, cum ii spun strainii, are o importanta extrem de mare, deoarece leaga doua dintre

Transfagarasan Road

Transfagarasan Road

regiunile istorice: Transilvania si Tara Romaneasca. De asemenea, este un drum dramatic, cu forte multe curbe si serpentine si cel mai inalt drum din tara, care atinge cea mai mare inaltime in zona lacului Balea.

 

2. Overseas Highway. Autostrada peste mari din Florida este, de asemenea, foarte impresionanta. Cadrul natural trece de la munte la mare si dezvaluie o autostrada construita pe nu mai putin de 42 de poduri. Aceasta sare de la o insula la alta si are o istorie de peste 80 de ani. Traversarea autostrazii dureaza nu mai putin de 4 ore, intr-un cadru de vis.

3. Drumul Yungas de Nord din Bolivia. Cei 70 de km care fac legatura intre orasele La Paz si Coroico sunt deosebit de pitoresti. Frumusetea face si multe victime, insa, dat fiind faptul ca acest drum este cel mai periculos din lume. Are serpentine cel putin la fel de spectaculoase ca cele de pe Transfagarasan si nu dispune de tarapet sau garduri de protectie. Statisticile sunt sumbre, o data la fiecare 2 saptamani avand loc un accident mortal in zona. Cei care doresc adrenalina si un cadru natural excelent pot sa isi programeze o calatorie pe aici.

4. Guoliang, China. Poate ca nu este impresionant, din punct de vedere al imaginii, cum sunt celelalte drumuri, insa este un drum impresionant prin poveste. Acesta este, de fapt, un tunel in munte sapat de 13 sateni in doar 5 ani. De-a lungul celor 5 ani, unii muncitori si-au pierdut viata, insa rezultatul este impresionant: Un tunel de 1200 de metri lungime, cu o inaltime de 5 metri si o latime de 5 metri. La fel ca si in cazul drumului din Bolivia, este foarte periculos.

5. Col de Turini, Franta. Daca ideea de a merge peste oceane pentru a vedea drumuri spectaculoase este mult prea indrazneata, Europa are foarte multe de oferit, pe langa Transfagarasan. Col de Turini din Franta, spre exemplu, este o trecatoare din Alpii Francezi situata la 2 km inaltime de nivelul marii si foarte atractiva pentru iubitorii de viteza. Drumul face parte din raliul de la Monte Carlo si este impresionant prin peisajele sale.

Lumea este plina de drumuri cu adevarat WOW. Mai putem trece in revista Drumul Lysebotn din Norvegia, Drumul prin muntii Jebel Hafeet din Emiratele Arabe si de ce nu, Transalpina. Toate merita vazute si toate merita fotografiate. Este important, insa, sa se acorde o atentie sporita condusului, deoarece majoritatea au ceva in comun: sunt periculoase.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri