Doua sesiuni de admitere la facultate

Publicat in July 6, 2017   ·   Fara comentarii

Absolventii de liceu mai au un hop dupa proba de foc a Bacalaureatului, numit si examenul maturitatii, admiterea la facultate. Acestia au doua variante la dispozitie anul acesta, fie dau admiterea in luna iulie, fie amana pentru la toamna admiterea.

admitere facultate

In Romania, anul acesta admiterea la facultate se va face in doua etape. Prima sesiune incepe in iulie care incepe la doar cateva zile de la afisarea rezultatelor finale ale examenului de bacalaureat. Mai exact, pe data de 10 iulie. Cu alte cuvinte, imediat dupa aflarea rezultatelor, absolventii de liceu se vor afisa la secretariatele scolilor pentru a obtine adeverinta care dovedeste ca au trecut examenul maturitatii, adeverinta ce va fi depusa la dosar.

Cea de-a doua etapa de admitere la facultate incepe in toamna, dupa afisarea rezultatelor din cadrul sesiunii cu numarul doi a examenului de bacalaureat, in data de 6 septembrie. Insa, sansele de a fi admis la facultatea dorita scad deoarece majoritatea locurilor sunt ocupate in prima etapa.

La cate facultati se pot inscrie absolventii de liceu?

Trebuie sa stii ca, in cazul in care optezi pentru o facultate sau mai multe de stat, beneficiezi de un singur loc subventionat de stat. Un candidat, absolventul unei facultati de stat poate fi admis la o a doua facultate doar cu taxa. Studentii de la stat care urmeaza doua facultati in paralel urmeaza sa depuna diploma de bacalureat in original la facultatea la care au fost admisi la locurile de la buget iar copia legalizata la facultatea pentru care platesc taxa.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Educatie
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro