reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Despre tractari auto si punctele amenda | 6pm.ro

Despre tractari auto si punctele amenda

Publicat in February 12, 2020   ·   Fara comentarii

REFUZA SA ITI ASUMI RISCURI INUTILE

Probabil ca lectura Codului rutier nu ti se pare cea mai atragatoare activitate, dar totusi conduci in mod frecvent, daca nu chiar zilnic. Evenimentele rutiere neplacute pot sa apara in orice moment si este bine sa-ti reimprospatezi cunostintele privind conditiile in care se pot organiza tractari auto specializate care respecta normele.

Asadar, informeaza-te si apeleaza numai la firme specializate

Postare Tractari auto 6pm.ro

tractari masini

Scurt si la obiect, art. 157 din Codul rutier specifica normele legale care reglementeaza modalitatea de organizare a unei tractari auto. Mai retine si faptul ca pedeapsa aplicata in cazul unei tractari care nu respecta legea este cuprinsa intre 9 si 20 de puncte amenda, respectiv clasa a IV-a de sanctiuni.

Asadar, ce poate fi mai intelept decat sa apelezi la serviciile unei firme specializate de tractari auto?

Daca esti un participant obisnuit la trafic, te confrunti arareori cu necesitatea unei tractari auto. Este firesc sa nu ai experienta pentru acest fel de evenimente, dar invatatura poate sa preceada experienta, mai ales atunci cand trebuie sa respecti normele legale.

Ce reprezinta abatere de la normele legale privind tractarea/remorcarea unui autovehicul si trebuie sa refuzi categoric:

  • Sa accepti tractarea/remorcarea de catre un autovehicul tragator cu masa proprie mai mica decat a autovehiculului aflat in dificultate.
  • Sa se foloseasca pentru tractare o bara metalica mai lunga de 4 metri.
  • Sa se foloseasca legaturi flexibile pentru tractarea unui autovehicul care are defectiuni la mecanismul de directie si/sau sistemul de franare.
  • Sa se efectueze o tractare pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate scazuta, daca sistemele de iluminare si semnalizare ale autovehiculului avariat nu functioneaza.
  • Sa accepti prezenta unor persoane in habitatul autoturismului, daca acesta este tractat prin ridicarea rotilor directoare cu o macara sau cu o platforma speciala.

Care sunt avantajele unei tractari auto organizata de o firma specializata

  • Sunt respectate toate prevederile legale.
  • Este asigurata o remorcare corecta si sigura chiar si in conditiile in care sistemul de directie al autovehiculului avariat nu mai functioneaza.
  • Sunt utilizate platforme de remorcare omologate care pot sa asigure sprijinirea rotilor directoare, in functie de natura avariei.
  • Sunt evitate orice tip de improvizatii care i-ar pune in pericol pe ceilalti participanti la trafic.
  • Sunt limitate daunele inregistrate de autovehicul, mai ales in conditiile unui drum acoperit cu polei, gheata sau zapada, precum si in caz de franare timpurie.

Oricum ai vrea sa abordezi aceasta problema, asigurarea si organizarea unei operatiuni de tractare a unui autovehicul nu lasa loc pentru niciun fel de improvizatii. Decizia este clara si fara echivoc – apelezi la serviciile unei firme specializate. Numai aceasta poate dispune de echipamentele necesare pentru o depanare corecta, care sa limiteze daunele deja suferite si sa desfasoare intreaga operatiune in conditii perfect legale.

Este intelept sa eviti asumarea oricaror riscuri sau complicatii inutile, daca primul imbold dupa ce constati ca ai o pana sau autovehiculul a suferit o avarie este acela de a-ti suna un prieten sau, in situatia opusa, esti solicitat sa oferi sprijin pentru o tractare auto.

Paza buna trece primejdia rea, prin urmare noteaza-ti si retine cel putin in agenda telefonului mobil https://www.romtractari.ro

Cine suntem si care sunt principiile dupa care ne desfasuram activitatea

Avem peste 10 ani de activitate si experienta acumulata in domeniul operatiunilor de tractari auto si alte servicii conexe. Suntem profesionisti si putem face fata oricaror dificultati. Efectuam tractari pentru autoturisme si autovehicule cu o masa cuprinsa intre 1000 kg si 3500 kg.

Raspundem solicitarilor telefonice, in regim NON-STOP, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7.

Numarul nostru este 0763.396.396. Sunati pentru a obtine servicii de calitate.

Dupa receptionarea apelului, ne deplasam in toate sectoarele orasului Bucuresti, in cel mai scurt timp.  Echipele noastre opereaza cu autospeciale noi si pot sa intervina pentru reparatii pe loc (pana de motor, pana de roata, probleme tehnice etc.) sau pentru servicii de tractare. In orice situatie, indiferent de gradul de dificultate, echipele noastre formate din tehnicieni si ingineri, intervin cu profesionalism, rapid si eficient.

Preturile serviciilor noastre sunt afisate si nu contin TVA. Preturile sunt calculate in functie de complexitatea interventiei, respectiv de greutatea autovehiculului si a distantei de parcurs.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri