Despre achizitia unui laptop second hand

Publicat in October 30, 2017   ·   Fara comentarii

Cand cumperi un laptop second hand, fie ca o faci de la o persoana apropiata, fie ca este de pe diferite site-uri de anunturi, sunt cateva probleme pe care le vei întampina. Niciun produs nu este mai bun decat unul nou nout, caruia îi dai tu tipla jos si pentru care înca ai garantie, dar uneori lipsa de bani te poate determina sa cauti si alte solutii.

Înainte de orice, trebuie sa te gandesti la ce vei folosi acest laptop si sa-ti cunosti alternativele. Spre exemplu, poti sa ai nevoie de laptop mic, foarte usor de transportat, pe care sa îl iei cu tine si sa lucrezi de oriunde.

laptop sh

laptop sh

Poate vrei unul de gaming, moment în care greutatea nu mai conteaza, dar conteaza alte aspecte precum puterea grafica, ecranul, calitatea tastaturii. Odata ce ti-ai raspuns la aceasta întrebare: “la ce voi folosi laptopul?” si ai stabilit bugetul, atunci poti sa incepi cautarea laptopului potrivit. Daca nu esti sigur ca bugetul de care dispui, va fi suficient pentru un laptop cu configuratia pe care o doresti, poti cauta sa cumperi fie de black friday, fie sa cauti laptopuri la oferta.

Conteaza mult rezolutia cand vrei sa te joci sau sa te uiti la filme, dar conteaza mai putin cand scrii. Conteaza cantitatea de memorie RAM, procesorul si placa video (neaparat dedicata!) daca vrei sa te joci. Conteaza autonomia cand stii ca te plimbi mult si n-ai priza chiar peste tot.

Ar trebui sa fii precaut atunci cand gasesti un laptop second hand. Ideal ar fi ca la pretul lui initial sa adaugi si suma de bani care ar fi necesara unui upgrade.(spre exemplu in cazul unei achizitii a unui HDD mai mare sau a unei baterii mai bune), posibile viitoare reparatii sis a ai in vedere conditia lui actuala.

Este recomandat ca atunci cand achizitionezi un laptop second hand sa ai la tine un CD/DVD cu continut video si audio pentru a putea verifica sunetul si modul video al laptopului, adica daca difuzoarele functioneaza optim si placa video este perfect functionala.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
IT&C
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro