reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Delfinii pot sa se recunoasca datorita gustului urinei conform unui studiu | 6pm.ro

Delfinii pot sa se recunoasca datorita gustului urinei conform unui studiu

Publicat in May 29, 2022   ·   Fara comentarii

Aceste mamifere acvatice sunt capabile sa se recunoasca una pe alta, fara sa se vada sau sa se auda.

 

delfini

Este un gust special, particular care le permite sa isi detecteze prietenii sau membrii familiei care se afla la distanta. Conform unui studiu stiintific realizat recent, publicat pe data de 18 ani in revista Science, delfinii folosesc gustul urinei pentru a se recunoaste intre ei.

Delfinii isi tin gura deschisa si preleveaza mai mult timp urina indivizilor familiari decat cea a necunoscutilor conform autorului studiului, Jason Bruck. Este o descoperire importanta deoarece delfinii reprezinta primele vertebrate care prezinta o recunoastere sociala doar prin gust. Astfel, sunt capabili sa detecteze prezenta altor delfini fara sa isi foloseasca vederea sau mirosul.

In cadrul acestei cercetari, oamenii destiinta au colaborat cu delfini din parcurile acvatice Dolphin Quest, situati in Bermude si Hawai.

Alte informatii extrase din urina

In cadrul acestei experiente, cercetatorii au prezentat initial unui numar de 8 delfini mostre de urina al unor indivizi familiari, cunoscuti si necunoscuti. Mamiferele au petrecut de trei ori mai mult timp cu prelevarea urinei celor pe care ii recunoasteau.

Inspectia genitala in cadrul careia un delfin isi foloseste maxilarul pentru a atinge organele genitale al unui alt individ, este curenta in cadrul interactiunilor sociale. Aceasta le permite sa invete gustul urinei altora.

In partea a doua a cercetarii, oamenii de stiinta au asociat mostrele de urina cu inregistrari ale semnaturii vocale a delfinilor prin intermediul unor difuzoare submarine. Acestea corespundeau fie aceluiasi delfin care a furnizat mostra de urina, fie unui delfin necunoscut. Delfinii au explorat mostrele de urina mai multa vreme atunci cand era vorba de delfini cunoscuti.

Rezultatul acestui studiu arata ca date fiind capacitatile de recunoastre ridicate, cercetarii sunt de parere ca este probabil ca delfinii sa poata extrage si alte informatii din urina precum starea de reproducere.

Sursa: https://www.caminteresse.fr/sciences/les-dauphins-peuvent-se-reconnaitre-grace-au-gout-de-leur-urine-selon-une-etude-11185809/

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri