Decodarea unor gene ne poate spune cum sa ne mentinem tineretea

Publicat in August 24, 2017   ·   Fara comentarii

In zilele noastre, tehnologia decodarii genetice ne indica modul in care putem apela la proceduri avansate, specifice de tratare a pielii pentru tratarea imperfectiunilor pielii sau in scop antiaging, fie ca vorbim despre creme, serumuri dar si de proceduri specifice de intinerire precum fotointinerirea sau radiofrecventa.

Oana Cuzino

In plus, decodarea genetica ne poate furniza o serie de informatii importante cu privire la antioxidantii si suplimentele de care are nevoie organismul nostru. Studiile efectuate in acest sens, pe gemeni, arata ca procesul de imbatranire are drept substrat 60% mostenirea genetica si 40% factori non-genetici.

Cum decurge procedura Gen Decode?

Iata cum decurge aceasta procedura:

  • specialistul ne ajuta sa prelevam o mostra de ADN bucala, din saliva. Aceasta proba este prelucrata mai apoi prin intermediul tehnologiei de ultima ora.
  • urmeaza un chestionar prin care se completeaza istoricul clinic, care include toate informatiile cu privire la starea pielii, variabilele de mediu si stilul de viata, afectiuni suferite in trecut sau prezente. Aceste informatii sunt deosebit de importante pentru studiul complet al fenotipului si ajuta la identificarea masurilor corective necesare.

In aproximativ 30 de zile beneficiarul primeste un program personalizat, bazat pe studiul genetic al condițiilor sale mostenite, datele clinice si factorii de mediu ai stilului sau de viata. Spre exemplu, sunt urmarite secventele genetice responsabile de intoleranta si inflamatie, glicare avansata si  de stresul oxidativ. Cu alte cuvinte, poti afla daca exista in cazul tau predispozitia la boli autoimune sau inflamatorii, diabet sau afectiuni vasculare cu substrat inflamator, lucruri deosebit de importante in managementul stilului de viata si mai ales, dietetic.

 

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Beauty
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro