Decizie de ultim moment al sefei Instantei Supreme

Publicat in July 20, 2018   ·   Fara comentarii

In cadrul unui interviu acordat in exclusivitatea pentru postul de televiziune Realitatea TV, Cristina Tarcea, sefa Instantei Supreme a marturisit ca le-a cerut tuturor judecatorilor din tara, ca pana in luna septembrie a acestui an, sa motiveze absolut toate condamnarile. Ceea ce inseamna ca pana in toamna vom avea o motivare in cazul Bombonica, cazul in care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare. Sefa Instantei Supreme a mai vorbit si despre revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Cristina Tarcea

Cristina Tarcea a tinut sa atraga atentia asupra volumului mare de munca al judecatorilor, unul extrem de mare de altfel, acest lucru putand fi privit drept o justificare in ceea ce priveste expunerea motivarii. Tarcea sustine ca nu va ezita sa ia o serie de masuri administrative cu scopul remedierii acestei situatii.

Paleta de activitate a judecatorilor este una extrem de larga. Ceea ce justifica de altfel intarzierea redactarilor. Din punctul de vedere al sefei Instantei Supreme este absolut imposibil la Inalta Curte sa se respecte termenul de motivare de 30 de zile. S-au luat de-a lungul vremii tot felul de masuri administrative iar in prezent s-a reusit reducerea numarului de dosare ce au fost intarziate  la motivare. S-a acordat un termen pana la 1 septembrie pentru terminarea stocului de dosare de redactat. In caz contrar, se vor suporta consecintele legii ceea ce inseamna ca se va sesiza Inspectia Judiciara lucru ce a fost facut si cu alte ocazii.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Politica
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro