De ce omenirea nu va ajunge prea curand pe Marte?

Publicat in October 23, 2017   ·   Fara comentarii

Planeta Marte

Omenirea intreaga este fascinata de ideea calatoriei spre planeta Marte, de colonizarea acesteia dar si de doborarea unor noi bariere. In cadrul unei conferinte sub numele Exploratorii frontierelor cosmice, cercetatorul Marc McCaughrean din cadrul Agentiei Spatiale Europene a vorbit despre fascinatia oferita de companiile private in ceea ce priveste calatoria pe Marte dar si de numeroasele misiuni ale agentiei in spatiu, de realizarile dar si de esecurile obtinute.

McCaughrean a dat detalii cu privire la viitoarele misiuni dar si cu privire la lansarea Telescopului Spatial James Webb, programata pentru anul 2018 dar si despre esecul misiunii de aterizare al modulului Schiaparelli din octombrie 2016 de pe teritoriul martian.

La un an de la incheierea misiunii ce poarta numele de Rosetta, ESA trimitea pe orbita lui  Marte nava spaţială Trace Gas Orbitor, scopul principal al acestei misiuni fiind detectarea gazelor foarte rare din atmosfera planetei. Bineinteles, unul dintre cele mai importante gaze este metanul, un gaz extrem de sensibil, fiind foarte uşor distrus de către lumina UV. Chiar daca metanul ar fi trebuit să dispara definitiv din atmosfera lui Marte pana in prezent, urme ale acestuia continua sa apara conform cercetarilor efectuate in 2003.  Una dintre ipotezele propuse de Mark in cadrul conferintei este ca ceva sau cineva continua sa il produca.

El sustine ca trimiterea omului pe Marte ar putea duce la distrugerea experimentelor de cautare a vieţii martiene. Deoarece oamenii sunt purtatori ai diferitelor bacterii si microbi, fapt ce ar putea contamina sau chiar duce la dispariţia unei posibile forme de viata existente, fiind produs un genocid marian, a declarat specialistul din cadrul ESA.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro