reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

De ce diamantul este piatra-vedeta pentru inelele de logodna? | 6pm.ro

De ce diamantul este piatra-vedeta pentru inelele de logodna?

Publicat in January 30, 2017   ·   Fara comentarii

Te-ai intrebat de ce au atata succes in ultima vreme modelele de inele de logodna aur alb?

Nu pentru ca ar fi un metal pretios mai accesibil ca pret, ci pentru ca aurul alb pune in evidenta mai bine piatra montata pe el.

Pentru ca un inel de logodna in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa aiba si o piatra pretioasa, nu-i asa?

diamant

diamant

Un diamant, de exemplu, este mult mai bine pus in valoare daca este imbratisat de o banda de aur alb, comparativ cu aceea de aur galben sau chiar roz.

In ultimele doua cazuri, piatra pretioasa are o stralucire mult estompata de lucirile metalului colorat, de aceea este evitata de multi logodnici in ultima vreme.

Orice piatra pretioasa sau semipretioasa ce se doreste a fi reliefata in cazul unei bijuterii, indiferent ca vorbim de un inel, o bratara sau de niste cercei din aur alb, arata mai delicat, mai fin, mai glamour, daca vreti.

Si asta indiferent ca ne referim la diamant, safir, rubin sau alt tip de piatra pentru bijuterii.

Intrebarea care se pune este urmatoarea: de ce diamantul detine suprematia in materie de piatra pentru inelele de logodna?

Raspunsul este foarte simplu: pentru ca are o duritate exceptionala, asa cum si-ar dori logodnicii ca sa reziste si povestea lor de iubire in timp.

Scara de duritate Mohs dateaza din 1812 si se refera la capacitatea unui material de a fi zgariat sau de a zgaria alt material.

Se considera ca duritatea unghiilor noastre naturale este de 2,5 pe aceasta scala, aurul si argintul au o duritate de 2,5-3, o lama de cutit 5,5, iar sticla o duritate intre 6-7, la fel ca si opalul, cuartul, granatul, turmalina si agatul. Topazul are o unitate mai mult, adica 8, pe scala Mohs.

Iata de ce diamantele au asa o mare cautare in materie de bijuterii de logodna, pentru ca au o rezistenta… de nota 10!

Si in privinta diamantelor, sunt diferente notabile, cele mai dure diamante naturale find acelea extrase din minele Bingara si Copeton din New South Wales, Australia.

Stiind toate aceste lucruri, probabil ca acum o sa iti doresti si tu un inel de logodna cu diamant, care sa iti staluceasca precum o mica steluta pe deget, in tandem dupa putina vreme, si cu o verigheta pe masura.

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri