reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cumpararea Twitter de catre Elon Musk condamnata de jurnalisti din 146 de tari | 6pm.ro

Cumpararea Twitter de catre Elon Musk condamnata de jurnalisti din 146 de tari

Publicat in April 28, 2022   ·   Fara comentarii

Federatia Internationala a Jurnalistilor, cea mai mare organzatie mondiala din cadrul acestei profesii care reprezinta 600 000 de jurnalisti din 164de tari, condamna cumpararea Twitter de miliardarul excentric Elon Musk. Federatia si-a aratat ingrijorarea cu privire la o posibila amenintare a libertatii presei.

 

Elon Musk

Federatia Internationala a Jurnalistilor condamna drept urmare decizia lui Elon Musk de a cumpara Twitter. Asta deoarece vede in aceasta achizitie o amenintare pentru pluralism si libertatea presei. Cel mai bogat om din lume a oferit suma de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpara aceasta retea sociala si a obtinut unda verde din partea Consiliului de Administratie Twitter. Federatia Internationala a Jurnalistilor este cea mai mare organizatie mondiala din acest domeniu. Reprezinta 600.000 de jurnalisti din numai putin de 146 de tari.

Riscuri de amenintare impotriva libertatii presei

Aceasta federatie regreta faptul ca Twitter, care numara azi numai putin de 400 de milioane de utilizatori in intreaga lume, este acum detinuta de o singura persoana, nu de mai multi actionari. Concret, deciziile lui Elon Musk nu ar face decat sa ameninte libertatea presei, conform Federatiei Internationale a Jurnalistilor. Intr-un comunicat publicat miercuri, Federatoi si-a exprimat ingrijorarea cu privire la faptul ca Elon Musk isi doreste un control si mai riguros la autentificare pe reteaua sociala pentru utilizatorii de Twitter.

Conform acestei organizatii, absenta anonimatului ar putea pune sub semnul intrebarii proetctia unui numar mare de jurnalisti si de surse din intreaga lume. Un alt motiv de ingrijorare: dorinta lui Elon Musk de a vedea mai putina moderare si reglementare pe Twitter. Federatia Internationala a Jurnalistilor estimeaza ca acest lucru nu ar face decat sa sporeasca dezinformarea si sa ameninte jurnalismul de calitate. Daca este sa nu asa ramane sa vedem in viitorul apropiat.

Sursa: https://www.europe1.fr/medias-tele/le-rachat-de-twitter-par-elon-musk-condamne-par-les-journalistes-de-146-pays-4108313

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri