reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

"Cumintenia Pamantului" lui Brancusi, scoasa la vanzare | 6pm.ro

“Cumintenia Pamantului” lui Brancusi, scoasa la vanzare

Publicat in September 22, 2014   ·   Fara comentarii

Colectionarii din intreaga lume au avut saptamna aceasta motiv de entuziasm, “Cumintenia Pamantului”, una dintre cel mai cunoscute lucrari ale marelui sculptor de renume international Constantin Brancusi a fost scoasa la vanzare de catre o familie din Romania in proprietatea careia se afla in momentul actual.

Cumintenia Pamantului lui Brancusi

Cumintenia Pamantului

Desi colectionari din intreaga lume, inclusiv Rusia, Estonia, Olanda, Norvegia si Polonia si-au aratat interesul pentru a achizitiona sculptura, reprezentantii Ministerului Culturii declara ca in realitate aceasta este clasata drept tezaur national si prin urmare nu poate fi mutata din tara. Astfel, oricine cumpara aceasta opera de patrimoniu trebuie sa detina cel putin o locuinta in Romania sau sa fie dispusi sa pastreze sculptura undeva in tara.

Datorita statutului celebrei opere de arta, statul are in mod automat drept de preemtiune pentru achizitionarea acesteia. Problema capata dimensiuni usor ridicole in situatia in care statul declara ca nu detine fondurile necesare pentru o astfel de achizitie.

In presa se vorbeste despre cifre de 20 de milioane de euro cerute pentru vanzarea sculpturii, insa fostul ministru al Culturii declara ca suma aceasta nu este cea reala si lasa de inteles ca s-ar cere chiar mai mult pentru aceasta opera de patrimoniu.

Comparand preturile de vanzare ale unor alte opere semnate de marele sculptor care s-au vandut cu sume record de 37 de milioane de dolari este posibil ca pretul pentru “Cumintenia Pamantului” sa ajunga chiar sa se dubleze pana aceasta isi va gasi cumparator.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri