reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum a votat diaspora la alegerile din decembrie 2016 | 6pm.ro

Cum a votat diaspora la alegerile din decembrie 2016

Publicat in December 12, 2016   ·   Fara comentarii

Pentru romanii din diaspora au fost deschise numai putin de 417 in 90 de tari sectii ceea ce reprezinta un numar record. Inainte cu putin timp de vot Ministrul de Externe a tinut sa precizeze ca Numai cetatenii care au domiciliul sau resedinta in strainatate isi pot exprima optiunea, nu si turistii.

vot

vot diaspora

Potrivit corespondentilor Radio Romania actualitati nu s-au format cozi in fata sectiilor de votare si scrutinul a decurs normal. Au fost trimise in strainatate peste doua milioane de buletine de vot. In Israel au fost deschise cinci sectii de votare pentru romani – doua la Tel Aviv si cate una la Haifa, Ierusalim si Bersheva.

Din cele 417 sectii de votare, 193 de sectii au fost organizate pe langa consulatele, ambasadele si institutele culturale ale Romaniei din strainatate. Pana la orele 13 :00, ora Romaniei aproximativ 34.700 de cetateni si-au exercitat dreptul la vot. Cetatenii romani din Republica Moldova s-au prezentat in cel mai mare numar la urne. Pe locul doi la vot se afla Italia unde in jur de 5500 de alegatori s-au prezentat in cele 73 de sectii de votare deschise.

In Spania la urne s-au prezentat 3500 de alegatori. Romanii au votat in Spania cu gandul reintoarcerii acasa. In Germania au votat aproximativ 2000 de alegatori in cele 15 sectii de votare. Urmeaza Marea Britanie in care au votat aprximativ 1700 de romani in 21 sectii de votare si Franta unde, in 16 sectii de votare au votat 1200 de cetateni romani. In Belgia au votat 1000 de romani in 9 sectii de votare si in Austria 500 de romani in 9 sectii de votare.

Salvează

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri