Cum te ajuta un tratament cu oxigen hiperbaric in recuperare?

Publicat in March 29, 2019   ·   Fara comentarii

Oxigenoterapia hiberbara se realizeaza prin inhalarea oxigenului pur supus la o presiune mai mare decat cea atmosferica. Aceasta cantitate de oxigen este dizolvata in sange si in fluidele din organism, permitand o crestere majora de oxigen in tesuturi. Pe langa aportul pe care il aduce in tratatmentele de recuperare, oxigenoterapia este folosita pentru o varietate de alte conditii.

In numeroase situatii si pentru diferite persoane, sedintele de tratatment oxigen hiperbaric sunt indicate pentru leziunile cerebrale. Asta pentru ca un terapia cu oxigen hiperbaric permite o utilizare mult mai eficienta a oxigenului de catre tesuturile cerebrale care au fost lezate.

tratatment_oxigen_hiperbaric_hiperbarbucuresti.com

oxigen hiperbaric

In urma unui tratament de acest fel, tesutul incepe sa se recupereze. Pentru ca numarul de neuroni latenti existenti intre zonele tesuturilor moarte si tesuturile sanatoase neafectate, inca pot deveni functionali daca primesc suficient oxigen. O astfel de terapie cu oxigen actioneaza asupra celulelor, mentinand vii mecanismele vietii celulare.

Pentru pacientii care au suferit de accident vascular cerebral sau traumatisme cerebrale cronice, in urma cercetarilor s-a dovedit ca terapia cu oxigen hiperbar este un tratament cu rezultate uimitoare de care pot beneficia in mod semnificativ. In urma unui astfel de tratament, pacientii in cauza nu vor suferi de efecte secundare, fiind unul sigur. Pe langa regenerarea tisulara si angiogeneza cerebrala, s-au observat imbunatatiri in ceea ce priveste functia cognitiva si cresterea calitatii generale a vietii pacientilor.

La nivel celular, tratamentele cu oxigenare hiperbara imbunatatesc metabolismul celular. Asta inseamna ca pot atenua starile de stres, reduce apopteoza si ajuta la refacerea infectiilor la nivelul tesuturilor moi: tesut subcutanat, muschi, fascii. Mai mult decat atat, ajuta la ulcerul varicos si reduce considerabil durerile reumatice.

Pentru o buna functionare a tratamentului, acesta trebuie sa se desfasoare in mai multe sedinte pe o perioada mai indelungata, raportat la afectiunea pacientului. Pentru o regenerare completa sau partiala sunt necesare minim un numar de 40 de sedinte. In unele cazuri este nevoie de sedinte consecutive, de cel putin 60-90 de minute fiecare. Cel mai indicat este sa va adresati specialistilor unui cabinet de oxigenoterapie si sa alegeti varianta cea mai potrivita pentru tipul de recuperare de care doriti sa beneficiati.

Pentru mai multe informatii, cel mai indicat este sa apelati la un centru de tratamente hiperbarice. Impreuna cu personalul specializat puteti sa alegeti numarul de sedinte necesare de recuperare. Centrul Hiperbar Oxymed din Bucuresti ofera servicii de calitate destinate persoanelor care au nevoie de o oxigenare rapida si masiva a tesuturilor lezate. Mai multe informatii despre acest centru puteti afla daca accesati https://hiperbarbucuresti.com/.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Sanatate
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro