Cum se prezinta sectorul imobiliar in 2013? Cum e cererea si oferta in acest an?

Publicat in March 14, 2013   ·   Fara comentarii

Anul 2012 a fost unul de echilibrare a pietei imobiliare si stabilizare a preturilor, conform reprezentantilor companiei de consultanta Reas. Odata cu stabilizarea preturilor, un lucru imbucurator a fost si faptul ca cererea si oferta s-au echilibrat, cumparatorii orientandu-se spre locuinte mai ieftine si de dimensiuni mai mici, pretul apartamentelor fiind primul criteriul in alegerea unei noi locuinte.

piata imobiliara 2013

piata imobiliara

Pentru anul 2013, prin programul “Prima Casa” se vor putea cumpara locuinte noi adaptate de dezvoltatori la cerintele pietei. Noile locuinte au dimensiuni mici si pretul este egal sau chiar mai mic decat al apartamentelor vechi oferite pana acum la vanzare.

Dezvoltatorii se vor orienta si pentru anul in curs spre unitati locative care sa poata raspunde cu succes cererii cumparatorilor cu venituri medii spre mici in mod special.

Segmentul rezidential este in continuare fragil, fiind dependent de stabilitatea cererii, stabilitate care este la randul ei influentata de:

  • schimbarile macroeconomice
  • evolutia pietei muncii
  • cresterea veniturilor
  • accesul la finantare

Despre trendul pietei imobiliare din 2013 au mai vorbit si cei de la imobiliare.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Imobiliare
Cautari populare
Arhiva stiri
www.Gimo.ro
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro