reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum se împodobește corect un brad de Crăciun | 6pm.ro

Cum se împodobește corect un brad de Crăciun

Publicat in March 1, 2021   ·   Fara comentarii

Sunt convinsă că am văzut cu toții măcar o dată un brad de Crăciun superb decorat, fie în vitrinele magazinelor sau pe rețelele de socializare, după care ne-au sclipit ochii, ne-au curs balele și am spus “Vii cu mine sau te iau?”.

Chiar și împodobitul unui brad este o artă și există câteva reguli de bază pe care dacă le urmăm obținem cel mai frumos brăduț împodobit din galaxie. Și de ce să nu fie chiar bradul din livingul tău cel mai superb și frumos împodobit?

image001

brazi de craciun

Dacă vrei să participi și să câștigi premiul întâi la concursul „Miss Brad” urmează aceste reguli și te asigur că toți prietenii și familia ta vor face poze cu bradul tău, poate le pui și o taxă de poză? Ce zici?! Evident, glumesc! Dar poate aceasta este o idee grozavă de business…?! Hmm….

Înainte să îți spun regulile, trebuie să alegem participantul potrivit la concurs. Te-ai gândit să cumperi un brad artificial? Nu cred că mai trebuie să îți enumăr avantajele și beneficiile achiziționării unui brad artificial de lux! Ah, știu eu unde găsești cei mai frumoși brazi artificiali de lux de 2 sau 3 m!

Acum să începem cu regulile propriu-zise!

  1. Asamblarea bradului. Prima regulă care este și evidentă, este asamblarea bradului și aranjarea crenguțelor astfel încât să pară cât mai natural și mai bogat. Trebuie să te asiguri că brăduțul este drept! Nu vrei că la final când ai terminat toată treaba, piesa de rezistență din casa ta să fie înclinată într-o parte. Verifică poziția bradului și astfel te vei scuti de o cădere nervoasă.
  2. Luminițele. Cea mai încălcată regulă este așezarea luminițelor. Cu toții le-am așezat la final, după ce am pus toate globurile și ornamentele. Și să fim sinceri, nu prea arăta foarte bine, arăta decent, dar acum știm regulile. Luminițele se așază de la baza bradului spre vârf. Acestea trebuie să fie conectate la priză. Un mic sfat! Nu pune luminițele doar pe marginea crenguțelor! Pune-le și spre bază. Efectul va fi superb! Doar imaginează-ți cât de frumos vor străluci toate globurile și ornamentele!
  3. Globurile. Tot timpul trebuie să începi cu globurile mai mari. Trebuie distribuite egal pe toată suprafața bradului. Încearcă să „ascunzi” câteva globuri mai mari și printre crenguțe, astfel creezi dimensiune. Nu neglija partea din spate a bradului! Știm cu toții că acolo nu prea punem ornamente că oricum nu le vede nimeni. Greșit! Bradul trebuie să fie împodobit extra de sus până jos, de la stânga la dreapta. Așa, după ce ai pus globurile mari, începi să pui globurile mici, tot egal distribuite pe crenguțe.
  4. Ornamente de Crăciun. Ornamentele se amplasează printre globuri. Toți avem ornamente care au o valoarea sufletească mare sau sunt personalizate, iar acestea trebuie să aibă un loc de onoare în brad, de aceea conform regulii, se amplasează, astfel încât să fie primele ornamente care se văd, fiind piesele de rezistență. Sfatul experților este să le amplasezi pe crenguțele centrale.
  5. Decorațiuni trendy. Deoarece moda se tot schimbă, iar și noi la rândul nostru ținem pasul cu moda, mai mult sau puțin, așa că și brăduțul nostru trebuie să aibă decorațiuni la modă!
    Ultimul trend în materie de decorațiuni de Crăciun sunt florile artificiale, figurinele cu animăluțe, crenguțe, pene și fundițe. În conformitate cu spusele experților, acestea trebuie să umple golurile din brad. Dacă ai distribuit egal globurile și aceste decorațiuni vor fi puse exact în locul potrivit. Și aici te poți cu juca cu decorațiuni de mai multe dimensiuni, culori și texturi. Pentru că acestea sunt piese centrale, trebuie amplasat doar pe crenguțele din exterior. Nu îți recomand să pui aceste decorațiuni și printre crenguțele interioare, deoarece va arăta prea încărcat. În legătură cu figurinele cu animăluțe, cele mai populare sunt păsările, veverițele, renii și căprioarele. Dar tu poți alege orice figurine îți plac ție. Dacă alegi să pui și pene, profesioniștii ne sfătuiesc să le punem doar printre crenguțele de la vârful bradului.
  6. Beteală, panglică, mărgele. Știu cât este de tentant să punem toate culorile de beteală, panglici și mărgele pe care le avem în colecție. Dar nu vrem să pară bradul nostru prea excentric, dacă îmi permiți exprimarea aceasta. De aceea, regula privind aceste ultime detalii, spune foarte clar să alegem doar o singură culoare de beteală, panglică sau șirag de mărgele. Pentru un efect mai elegant, acestea se pun circular pe brad și nu mai mult de 6 sau 7 rânduri de beteală, bineînțeles, în funcție de înălțimea bradului. Ideea este că aceste ultime decorațiuni trebuie puse puțin mai rarefiate. Dacă ar fi să fac o comparație cu vestimentația noastră, beteala pentru brad este ca eșarfa sau fularul pentru ținuta noastră.
  7. Steluța din vârful bradului. Piesa cea mai importantă dintre toate decorațiunile din brad. Dacă nu punem steluța parcă nu este complet bradul. Te sfătuiesc să alegi steluța sau orice altă decorațiune alegi să completeze decorul bradului, în funcție de tema decorului și culorile globurilor și ale ornamentelor. Pentru a alege cea mai potrivită decorațiune pentru vârf, trebuie să iei în calcul și înălțimea bradului tău, nu poți să ai un brad de 3m și o steluță de 5 cm. Să nu uităm și de tavan! Niciodată nu am luat în calcul cât de înaltă este camera în care puneam bradului și în fiecare an fie mai ciopârțeam bradul sau decorațiunea. Așa că te sfătuiesc să calculezi bine toți acești parametrii.

Și gata! Ai cel mai frumos împodobit brad din galaxie! Cu un asemenea brad, imposibil să nu treacă Moș Crăciun cu desaga plină de cadouri și bunătății pe la tine.

Poate o să îi placă așa de mult cum l-ai împodobit că se va gândi serios dacă să îl fure sau nu! Te sfătuiesc să pui un sistem de alarmă! Glumesc. După atâtea reguli despre împodobitul corect al bradului trebuie să ne mai descrețim frunțile.

Vei obține un brad frumos împodobit dacă urmezi aceste reguli, alegi decorațiunile potrivite și pui un gram de pasiune și suflet.

Garantez că va fi piesa de rezistență din întreaga ta casă. Acum că știi cum se împodobește corect un brad de Crăciun sunt convinsă de faptul că abia aștepți să vină iar Crăciunul!

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri