reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum să reziști cumpărăturilor din impuls | 6pm.ro

Cum să reziști cumpărăturilor din impuls

Publicat in March 7, 2022   ·   Fara comentarii

Tu când ai realizat că o bună parte din cheltuielile tale sunt făcute din impuls? Unele persoane intră într-un magazin să cumpere ceva anume și ies cu altceva, la care nici nu se gândeau. În consecință, rămân cu foarte puțini bani sau deloc înainte de ziua de salariu sau pur și simplu realizează că au prea multe lucruri pe care nu le folosesc.

Dacă te recunoști în descrierea de mai sus, te-ar ajuta să faci o pauză și să-ți adresezi câteva întrebări prin care să poți face diferența dintre necesități și dorințe. Apoi să implementezi o serie de mici schimbări. În timp, noile obiceiuri te-ar putea ajuta să economisești pentru lucrurile care într-adevăr contează, să investești în viitorul tău sau să achiți datorii existente, precum credite nebancare rapide.

cumparaturi-impuls(1)

Cumparaturi

Sună bine, nu-i așa, să ai banii necesari pentru reparații în locuință ori investiții în educație. Cu un pic de disciplină, vei avea un control mult mai bun asupra banilor tăi. Ai în vedere următoarele aspecte prin care să diferențiezi cumpărăturile între ele și să acorzi prioritate celor necesare.

Aduce plus de valoare în viața ta?

O nouă cheltuială ar trebui să fie pentru ceva de folos într-o activitate pe care o faci în mod regulat sau despre care știi deja că îți va aduce bucurie.

Dacă va fi doar un obiect în plus pe lângă cele multe de același fel pe care le ai deja, dacă ocupă loc și nu știi unde să-l depozitezi, e cazul să treci mai departe fără să-ți pară rău. Imaginează-ți efectiv unde îl vei depozita și dacă nu găsești loc, nu-l cumpăra.

Apoi întreabă-te ce satisfacție îți va aduce pe termen lung. De folos în sensul acesta e să-ți faci o listă de necesități. Dacă nu se regăsește acolo, nu-l cumpăra.

Alternative: să-l împrumuți sau să-l închiriezi. Dacă totuși ai nevoie de acel obiect, dar nu știi unde să-l depozitezi,de exemplu, îl poți împrumuta. În prezent se pot închiria o mulțime de lucruri, de la echipamente de lucru, la rochii de ocazie, costumații, decoruri, aparatură și nu numai. Interesează-te dacă există posibilitatea să-l închiriezi. O altă alternativă ar fi să îl achiziționezi second-hand.

Cât te costă de fapt?

Am punctat mai sus că e posibil ca achiziția pe care vrei s-o faci să ocupe mult loc în casă și e de preferat să îți fie clar că poți ceda acel spațiu, pe lângă suma de bani. Cumperi obiectul respectiv doar pentru că e la reducere? Dacă n-ar fi redus, ai fi dispus să plătești prețul întreg? Reducerile pot fi înșelătoare și te pot influența să cumperi din impuls.

Totodată, întreabă-te dacă obiectul pe care vrei să-l cumperi e prioritar obiectivelor tale pe termen lung. Este mai important decât achitarea datoriilor? Decât experiențele pe care le plănuiești alături de familie? Decât cursul pe care dorești să-l urmezi de ceva vreme și la care nu te-ai înscris încă?

Nu în ultimul rând, e important să iei în calcul și cum vei întreține acel obiect de-a lungul timpului. Dacă, de exemplu, dacă are nevoie de întreținere specială sau necesită resurse extra pentru a-l proteja, mai gândește-te o dată înainte de a-l achiziționa. Deci cât timp îți va ocupa întreținerea lui? Trebuie să plătești în plus pentru asta?

Minimalizează excesul și concentrează-te pe ceea ce contează

Atunci când te afli în fața unui raft și vrei să cumperi ceva din impuls, când te oprești din drum să mai iei ceva, cu toate că ai pornit deja spre casa de marcat, ori înainte să apeși pe “adaugă în coș”, e important să faci o pauză și să devii conștient de ce urmează să faci. Acordă atenție motivelor tale. Aceste momente te pot ajuta să-ți pui întrebările necesare care ulterior să conducă spre învățarea și exersarea responsabilității față de proprii bani.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât nu îți permiți achiziții costisitoare și ai nevoie să apelezi la credite pentru nevoi personale. Devenind mai responsabil cu banii tăi, vei avea încredere în tine că, atunci când e necesar să faci un împrumut, îl vei putea achita fără să te împovărezi. Mai multe sfaturi despre creditarea responsabilă găsești pe provident.ro

Amintește-ți, responsabilitatea se învață. Pe internet poți găsi numeroase cursuri gratuite și articole care să te ajute să implementezi aceste obiceiuri, trebuie doar să le cauți.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri