reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum să alegi corect proteza dentară? | 6pm.ro

Cum să alegi corect proteza dentară?

Publicat in April 19, 2021   ·   Fara comentarii

Primul pas în rezolvarea problemei lipsei dinților o reprezintă decizia de a apela la serviciile stomatologice pentru a-ți recăpătarea echilibrului funcțiilor masticatorii și dentare. De asemenea, problemele de ordin estetic vor dispărea și ele. Însă, alegerea protezei dentare care să se potrivească nevoilor și așteptărilor tale poate fi un pas destul de dificil. Există numeroase opțiuni și variante din care poți alege, de la protezele fixe până la cele mobile.

proteza dentara

proteza dentara

Iată câteva sfaturi pe care să le iei în considerare atunci când alegi proteza dentară:

  • Ascultă sfatul medicului. Expertiza profesională este singura care poate oferi cele mai bune soluții. În urma unei analize amănunțite, stomatologul poate spune care este cea mai bună variantă pentru tine.
  • Ia în calcul toate variantele posibile și specificațiile fiecăreia. Protezele dentare fixe sunt cele mai populare datorită stabilității lor. Nu îți vor cauza inconveniente în timpul vorbitului sau mâncatului. Sunt confortabile și prezintă o durabilitate aparte. Te vei bucura foarte mult de avantajele pe care le prezintă. Însă, investiția implicată este destul de ridicată. De asemenea, nu le vei putea îndepărta imediat ce ai sesizat vreo neplăcere. Va trebui să aștepți până când medicul stomatolog va fi disponibil pentru a programa o ședință. Protezele dentare mobile reprezintă o soluție revoluționară, tocmai pentru că pot fi îndepărtate cu ușurință. Astfel, o poți scoate ori de câte ori simți nevoia. Procesul igienizării se va desfășura mult mai ușor. Însă, tocmai din cauza unei asemenea mobilități pot aluneca foarte ușor. Vei avea parte, așadar, de situații neplăcute atunci când vorbești sau accidente în timpul mâncatului.
  • Mizează pe calitate. Indiferent de alternativa pe care o vei alege cel mai important lucru este să te bucuri de o calitate desăvârșită. Ia în calcul atât proteza propriu-zisă, cât și modul de lucru. Alege doar cabinete care se mândresc cu o reputație de invidiat și un personal calificat.
  • Semnalează orice neregulă înainte de aplicarea protezei. Ai sesizat zone umflate, roșiatice, care îți provoacă disconfort în timpul masticației? Ai febră sau prezinți dureri de cap? Poate fi vorba de un abces dentar sau, în termeni mai simpli, a unei pungi cu puroi. Tratamentul se va realiza foarte ușor, însă este foarte important să atenționezi imediat medicul stomatolog.

Urmează sfaturile de mai sus și cu siguranță vei avea parte de cele mai calitative experiențe în cabinetul stomatologic!

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri