Cum sa alegeti o casa de ingrijire pentru batrani sau un asistent la domiciliu

Publicat in May 29, 2017   ·   Fara comentarii

Mutarea unei persoane intr-un spatiu nou, intr-o noua comunitate, nu va fi niciodata o tranzitie usoara, in special daca se ia in considerare varsta sau bolile psihice sau fizice. Mai mult decat atat, mutarea intr-un centru de ingrijire reprezinta pierderea independentei si a libertatii, precum si faptul ca se lasa in urma o casa, persoane iubite si amintiri. Un lucru este cert, nimeni nu vrea sa-si paraseasca locuinta si sa ajunga intr-un camin de batrani, dar uneori aceasta abordare pare sa fie cea mai eficienta. O alta grija la care familia se gandeste deseori atunci cand se abordeaza ideea unui azil de batrani este abuzul si modul in care se trateaza rezidentii din aceste institutii. Exista cazuri, peste tot in lume chiar si in tarile foarte dezvoltate unde s-au determinat urme de abuz asupra batranilor dintr-un camin de batrani. Astfel, alegerea unei instituii de ingrijire a batranilor este intelep sa fie abordata printr-o recomandare, venita fie din partea apropiatilor saucunostintelor, fie din partea doctorilor.

casa de batrani

casa de batrani

Selectarea unei facilitati adecvate si potrivite persoanei in cauza este un lucru important. Azilele de batrani din Bucuresti s-au dezvoltat constant in ultimii 5 ani, numarul lor a crescut considerabil iar serviciile lor s-au imbunatatit remarcabil, totusi si la noi exista urme de abuz si probleme, serviciile nu sunt peste tot la fel, de aceea asigurati-va ca necesitatile rezidentului vor fi in stransa legatura cu ceea ce poate oferi respectiva institutie. Personalul caminului de batrani este de asemenea important. Acesta trebuie sa beneficieze de o anumita pregatire dar si de experienta necesara, de aceea, atunci cand organizati o vizita, asigurati-va ca discutati cu cat mai multe persoane din institutie, cerand informatii si punand intrebari.

Din nefericire nu exista o garantie ca chiar si cu cea mai atenta alegere pe care o puteti face persoana apropiata voua nu va beneficia la un moment dat de un tratament neadecvat sau de un abuz. Problema poate avea influente si din cauza faptului ca in societatea noastra varstnicii nu mai beneficiaza de respectul cuvenit.

Unul dintre cele mai bine cotate centre de ingrijire pentru batrani sau persoane cu dezabilitati fizice si psihice este Azilul de Batrani Domnesti, care detine doua locatii, una in judetul Ilfov, Domnesti, si alta in sectorul 6 al capitalei. Din experienta avuta cu aceasta institutie, dar bazata si pe opiniile altor persoane din mediul online, azilul ofera o ingrijire si o supraveghere profesionista, lucru care se bazeaza in primul rand pe o administrare corespunzatoare. Serviciile sunt diverse si se adreseaza unei mase variate de pacienti cu diferite probleme. Lista de servcii poate fi consultata la adresa https://azil-de-batrani-bucuresti.ro/, cat si tarifele sau alte detalii. Caminul se asigura de la bun inceput de faptul ca aceasta poate oferi ceea ce pacientul are nevoie, indiferent de problemele de care aceasta sufera, se asigura ca ii poate oferi un camin adecvat, primitor si ca ii va pune la dispozitie un personal specializat si profesionist.

Nu este neobijnuit pentru familie sa isi plasese apropiatii intr-un camin oarecare, lucru cauzat de graba, disperare s.a.m.d. Fara rabdarea necesara nu aveti de unde sa stiti ca dvs. sau apropiatul dvs. nu va fi victima unui abuz. Disponibilitatea locurilor intr-o asemenea institutie poate fi un semn ca aceasta nu ofera servicii profesioniste. De aceea, un camin de batrani ajuns la capacitate maxima reprezinta un semn ca rezidenti din respectiva institutie sunt ingrijiti corespunzator.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro