Cum s-a implicat statul in recuperarea psihica si fizica a celor din Colectiv

Publicat in November 2, 2017   ·   Fara comentarii

Dupa doi ani, ranitii din Colectiv inca au nevoie de tratamente costisitoare, de cateva mii de lei pe luna dar si de consiliere psihologica, aceasta din urma fiind cea mai importanta de altfel.

Incendiu Colectiv

Conform unei hotarari emise de Guvern in 2016, dupa tragicul incendiu survenit in clubul Colectiv, statul roman acorda sprijin financiar ranitilor in valoare de 2000 de euro pe luna celor care sunt tratati in strainatate si 100 de lei pe zi celor care sunt tratati la noi in tara insa in alt oras in care locuiesc. Cei tratati la domiciliu primesc cate 30 de lei pe zi.

Insa ranitii au nevoie de mult mai mult. Zilnic trebuie sa foloseasca creme pentru refacerea pielii, creme scumpe pe care statul nu le deconteaza. In plus, multi dintre ei folosesc costume compresive menite sa ascunda urmele tragediei survenite in urma cu doi ani.

In plus, spitalele care se ocupa de acesti pacienti trebuie sa le asigure si materiale consumabile dar si echipamente specifice post arsura, atat de necesare recuperarii. Mai precis, victimele incendiului din clubul Colectiv ar trebui sa primeasca, conform legii, din partea spitalului, chiar si dupa externare, creme hidratante si cu factor de protectie solara ridicat, geluri pentru cicatrici, pansamente, alte unguente, sisteme de imobilizare sau mobilizare, fese. Recuperarea psihologica este la fel de importanta. Centrele de arsi trebuie sa asigure continuitatea ingrijirii bolnavilor prin: urmarirea evolutiei acestora dupa externare, evaluarea nevoilor fizice, psihologice si de dezvoltare ale acestora cat si planificarea nevoilor viitoare de reabilitare si de chirurgie reconstructiv si suport psihologic.

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Social
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro