reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum pot sa cumpar Bitcoini? | 6pm.ro

Cum pot sa cumpar Bitcoini?

Publicat in September 13, 2017   ·   Fara comentarii

Bitcoin, moneda digitala criptata, a devenit in ultimul timp un subiect de larg interes pentru un numar tot mai mare de persoane din intreaga lume, inclusiv de la noi din tara.

Acest interes este generat atat de stabilitatea acestei valute, cat si de posibilitatea de a fi utilizata in tot mai multe locatii si domenii. Toate aceste manifestari inchid cercul si duc la o si mai ampla dezvoltare a fenomenului.

cumpara bitcoin

cumpara bitcoin

Daca despre utilizarea acestei monede electronice s-a vorbit destul de mult, sunt putini cei care stiu cum pot cumpara Bitcoin. Exista mai multe posibilitati in acest sens, majoritatea avand insa o serie de particularitati de care este bine sa se tina seama inainte de a efectua o tranzactie.

Principala metoda prin care poti cumpara BTC (simbolul pe bursa a bitcoinilor) este printr-un Bitcoin Exchange, o casa de schimb valutar specializata pe tranzactionarea acestei monede. Un astfel de exchange converteste valuta FIAT in moneda digitala la cursul de schimb al momentului, la fel cum se intampla cu orice alta valuta. Aceasta metoda de a cumpara bitcoini este cea mai sigura si mai simpla, totul facandu-se cu ajutorul contului bancar si al portofelului electronic Bitcoin.

Atunci cand vrei sa cumperi moneda digitala exista mai multe metode de plata, insa fiecare prezinta anumite riscuri sau puncte slabe, pe care multi nu sunt dispusi sa le accepte. Prin transfer bancar confirmat se ofera cea mai buna garantie a platii si sunt eliminate orice erori sau probleme.

Bitcoini se pot cumpara si pe o piata de schimb, insa aici oamenii tranzactioneaza intre ei. In general pe astfel de piete se regasesc cei care fac un business din tranzactionarea de bitcoini, castigand din diferenta de curs valutar si chiar din comisioanele pe care le adauga. In plus, metodele de plata prin card bancar sau chiar prin PayPal sunt destul de nesigure, multi neaceptand aceste metode de plata din cauza insecuritatii. Bitcoin, precum bine se stie, prezinta tocmai uriasul avantaj ca, o data efectuata tranzactia si confirmata (lucru ce poate dura de la cateva secunde – pentru cei ce opteaza pentru acest serviciu – pana la 10 minute), ea este ireversibila.

Posibilitatea de a plati cu banii jos sau cash este o optiune doar in cazul in care alegi sa cumperi bitcoini de la o persoana pe care o intalnesti fata in fata. Pentru asta insa ar trebui sa iei legatura cu cineva din apropiere, iar schimbul sa se faca pe loc. Acest lucru presupune insa ca cel ce cumpara sa se prezinte la intalnire cu o suma mare de bani, pentru a o achita vanzatorului de bitcoini. Situatia prezinta mai multe riscuri, astfel ca este indicat sa se ia o serie de masuri suplimentare de protectie, precum stabilirea unei intalniri intr-un loc public, destul de aglomerat, iar dispozitivele folosite sa fie cele personale, cu acces securizat la internet.

Sa cumperi Bitcoin nu este atat de simplu pe cat pare, insa o data identificata cea mai buna metoda si mai sigura cale de a intra in posesia acestei monede a viitorului, avantajele nu vor intarzia sa apara.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri