reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum ne ferim de probleme cand accesam linkuri scurte pe internet | 6pm.ro

Cum ne ferim de probleme cand accesam linkuri scurte pe internet

Publicat in September 30, 2017   ·   Fara comentarii

Cu totii petrecem foarte mult timp pe internet, indiferent daca facem acest lucru de pe laptop, computer sau telefon. In functie de site-urile accesate, ne expunem la o serie de riscuri deloc de neglijat. Este foarte probabil ca, navigand pe Internet sa accesam linkuri malitioase datorita volumului mare de continut online. Ideal ar fi sa stim cu totii cum ne putem feri sau cum putem preveni riscurile din spatele linkurilor scurte.

linkuri scurte

Indiferent de cat esti de priceput in ale tehnologiei o infectie cu un malware periculos este doar la un click distanta si nu este intotdeauna evident momentul in care te-ai infectat. In trecut, in momentul in care doream sa downlodam ceva de pe Internet si observam un link cu potential periculos, acest detaliu important era evident din URL. Doar pozitionand cursorul pe un URL puteai vedea extrem de clar faptul ca erai directionat spre multe alte site-uri care nu aveau niciun fel de legatura cu ce te interesa pe tine de fapt. Insa, din pacate, acest mecanism nu mai este valabil in zilele noastre din cauza serviciului de scurtare a linkurilor sau altfel spus URL Shortner.

Internetul este plin de site-uri al caror unic scop consta in micsorarea unor adrese stufoase de cateva randuri intr-un format mai scurt, de cateva caractere. Goo.gl este unul dintre cele mai populare de acest gen. Exista insa si unele care te redirectioneaza prin tot felul de site-uri incarcate de reclame, imbogatind  astfel persoana care le-a postat online.

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri