Cum alegi cititorul de coduri de bare potrivit pentru afacerea ta

Publicat in January 24, 2017   ·   Fara comentarii

Cititoarele de coduri de bare pot fi mobile sau fixe si sunt folosite pentru a descifra informatiile codate cu ajutorul codurilor de bare. Un astfel de scanner constaintr-un cititor de coduri si un decodor. Aceste device-uri sunt conectate la un computer. Cititorul masoara reflexia luminii, interpreteaza codurile drept cifre si litere si trimit informatia decodificata calculatorului sau altui dispozitiv de gestionare a datelor.

In functie de modul de prezentare, un cititor de coduri de bare poate fi de mana, cu sau fara fir, aflat pe tejghea, incorporat in tejghea, suspendat pe linia de productie sau incorporatin utilaje.

coduri de bare

coduri de bare

De ce ai nevoie de coduri de bare?

Producatorii si importatorii au nevoie de coduri de bare pentru produsele lor, mai ales pentru a avea acces in marile magazine. Codurile ajuta la eficientizarea operatiunilor de gestionare, inventariere si vanzare. Poti folosi deci coduri de bare pentru comercializarea produselor tale. Pe baza unui cod de bare de producator poti vinde produsele tale in tarasi strainatate, avand un cod de bare unic in lume.

Totodata, poti folosi coduri de bare pentru a gestiona usor produsele tale in sistem intern: gestionarea stocului, magazin propriu, un depozit etc.

Tipuri decititoare de coduri de bare

La inceput, toate tipurile de cititoare de coduri de bare contineau o lumina fixasi un fotosenzor, dar cititoarele moderne au evoluat, fiind dotate cu oglinzi poligonale care folosesc tehnologia laser.

Scanerele de coduri de bare sunt astazi in diverse variante precum:

  • cititor cu led: este folosit de obicei in vanzari si are o rata de scanare de 45 de scanari pe secunda;
  • cititor PDA: este un terminal portabil integrat cu cititor coduri de bare, care preia, proceseaza, stochezasi transmite date
  • cititor/scanner de imagine: capteaza imagine de coduri de bare liniare si nu are componente mobile
  • cititor fix: folosit in industrie, pe linia de productie
  • cititor de bare stilou: de dimensiuni mici, sub forma unui stilou folosit in special pentru scanarea facturilor
  • cititor coduri de bare bi-dimensional: contine o camera mica capabila sa citeasca coduri 2D, care au aspectul unor patrate sau dreptunghiuri care contin numeroase puncte mici. Codurile de bare 2D sunt folosite pe scara larga in industrie, de la productie/depozitare, la logisticasi sanatate.
  • cititor de mana: este dotat cu un maner si tragaci care poate fi folosit pentru a declansa sursa de lumina.
  • cititor fix: de obicei folositin supermarket-uri pe perete sau inclusin tejghea.
  • cititor cu laser: foloseste un fascicul lasersi o oglinda pentru a scana codul de bare.

Tinand cont de aceste caracteristici este esential sa alegi cititorul de coduri de bare potrivit pentru afacerea ta. Inainte de a face alegerea tine cont de: unde trebuie sa folosesti cititorul, daca ai nevoie de un cititor portabil, ce tip de cod de bare trebuie sa scanezi, ce rata de scanare etc. Dupa rezolvarea acestor chestiuni cauta o companie cu experienta de la care sa achizitionezi cititoare de coduri de bare, asa cum este magazinul online ItDepot.ro.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Afaceri
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro