reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cum a afectat pandemia industria reciclării și de unde vine schimbarea | 6pm.ro

Cum a afectat pandemia industria reciclării și de unde vine schimbarea

Publicat in April 19, 2021   ·   Fara comentarii

Dincolo de efectele sale asupra sănătății noastre fizice și psihice, pandemia a afectat felul în care consumăm, și, implicit, felul în care reciclăm. Din 1950 și până în prezent, 6,3 bilioane de tone de plastic au fost consumate, dintre care 91% nu au fost niciodată reciclate. Iar pandemia cu un virus necunoscut a atacat și mai acerb de atât felul în care oamenii reciclează.

Consumăm mult, reciclăm puțin

pexels-photo-1283219În ultimul an, izolarea la domiciliu ne-a făcut să consumăm mai mult – prea mult: am gătit mai mult, am comandat mult mai mult de pe Internet, am servit mai multe băuturi, dar nu am reciclat. Dintre cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, România se află pe locul 26 atunci când vorbim de reciclare, iar cauzele vin din două direcții: pe de-o parte, lipsa substanțială a unei culturi în ce privește sustenabilitatea și pe de altă parte, procesul anevoios de reciclare din țară.

Cu toate acestea, din drag pentru Planetă, se găsesc soluții moderne și digitalizate pentru un proces de reciclare mai ușor, mai simplu, mai…obligatoriu. Pentru că în lipsa birocrației, nu mai există scuze. 

Așa apare platforma EcoTree, un spațiu dedicat salubriștilor, centrelor de colectare și oamenilor pasionați de mediu care nu doar că vor să facă o schimbare, dar vor să fie ei înșiși schimbarea. Prin EcoTree reciclarea e un proces realizabil doar în câțiva pași, fiind o soluție digitală și inovativă pentru problemele de mediu, pentru că să te îngrijești de principala ta casă – Planeta – nu ar trebui să fie un proces anevoios.

EcoTree este un marketplace inovator care dinamizează gestionarea deșeurilor și accelerează contactul tău cu oportunitățile din piață. 

Mai simplu, mai sigur, mai responsabil. EcoTree e prima platformă online care aduce în același loc generatorii și colectorii de deșeuri, cu scopul de a crește rata de reciclare în România.

În prezent, procesul birocratic descurajează multe firme din România să apeleze la soluții de reciclare. Ceea ce ne dorim este ca platforma EcoTree să contribuie la creșterea ratei de reciclare, precum și a numărului de firme care reciclează, iar estimarea noastră este că vom reuși să reducem cu peste 80% procesul de întocmire a documentelor.

Înainte de reciclare, conștientizare

Conștientizarea vine înaintea reciclării – conștientizarea că noi suntem mulți, iar Planeta, una singură, deci e destul de clar cine pe cine ar trebui să apere. Înainte să vorbim despre reciclare, e important să bifăm ce trebuie să facem pentru a ajunge acolo: informare, colectare selectivă și cei 3R.

Trebuie să ne informăm cu privire la ce putem și ce nu putem recicla, dar și la procesul reciclării: cum reciclăm plasticul, hârtia, textilele, electronicele sau cum reciclam sticla. După ce știm lucrurile care stau la baza procesului, trebuie să ne asigurăm că, măcar de acum încolo, aruncăm lucrurile în containerele corespunzătoare: plasticul în galben, sticla în verde și hârtia în albastru, iar deșeurile mixte trebuie aruncate în containerele gri. Reciclarea e doar al treilea pas dintr-o suită pe care o cunoaștem drept cei 3R: reducerea consumului, reutilizarea obiectelor pe care deja le avem și de abia apoi reciclare.

Deși suntem înspăimântați de un virus deja bine-cunoscut, uităm constant un inamic tacit, care ne afectează în liniște: poluarea. Conform statisticilor oferite de Global Alliance on Health and Pollution, România se situează pe locul al optulea în ce privește numărul deceselor cauzate de poluare – 20.000 de români mor anual din cauza poluării. Măștile folosite, combinezoanele, vizierele se adaugă și ele la cantitatea de plastic care rămâne sute de ani pe Planetă – putem doar să compensăm această necesitate prin alta: reciclare conștientă, digitalizată și smart, care să ne conducă către un aer curat și respirabil, un spațiu în care să fim în siguranță cât mai mulți ani de acum încolo.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri