Cu trenul in Grecia si Turcia

Publicat in July 12, 2019   ·   Fara comentarii

Daca v-ati hotarat ca in aceasta vara sa nu mai mergeti pe litoralul romanesc, ci pe cel al altor tari, cum ar fi Grecia sau Turcia, puteti alege ca varianta de transport trenul cu plecare din Bucuresti Nord care circula in perioada sezonului estival. Daca aveti nevoie de informatii, aplicatia mersul trenurilor va ofera tot ce aveti nevoie, pornind de la orarul trenurilor si pretul biletelor.

Grecia si Turcia sunt doua dintre destinatiile preferate de romani pentru concediu pentru ca, in primul rand, nu se afla la distanta mare de Romania si, in al doilea rand, exista multe oferte avantajoase pentru vacanta in aceste tari. Trenurile spre Grecia si Turcia puse la dispozitie de CFR Calatori circula intre 7 iunie si 7 octombrie, venind in sprijinul celor care vor sa mearga pe plajele din aceste tari in acest sezon.

mt-6pm

mersul trenurilor

Daca vor sa ajunga in Grecia, calatorii trebuie sa stie ca trenul are ca destinatie Salonic si ca pleaca doar o data pe saptamana din Bucuresti Nord. Plecarea se face in fiecare vineri, la ora 12.40 si ajunge la Salonic sambata dimineata, la ora 6.59. Pentru intoarcere, calatorii au de asemenea doar o singura varianta pe saptamana. Trenul pleaca de la Salonic in fiecare duminica, la ora 23.19, si ajunge la Bucuresti Nord luni seara la ora 18.55. Astfel, pasagerii vor petrece in trenul spre Grecia aproximativ 18 ore pentru dus si aproximativ 19 ore la intorcere.

Trenul spre Turcia, in schimb, circula zilnic. Acesta pleaca din Bucuresti la ora 12.40 si ajunge in statia Halkali din Turcia la ora 7.40. Trenul pentru intoarcere pleaca din Halkali la ora 21.40 si soseste in Gara de Nord la ora 18.55 in ziua urmatoare. Halkali se afla in apropiere de Istanbul, iar distanta dintre cele doua poate fi parcursa cu un autobuz.

Desi calatoria cu trenul spre Grecia si Turcia dureaza mult mai mult fata de cea cu avionul, aceasta varianta este mult mai ieftina si de aceea este aleasa de unii turisti din Romania. Biletul de tren cu plecare din Bucuresti Nord si destinatia Salonic costa 44 de euro, iar pentru un loc la cuseta 54 de euro. Biletul spre Halkali, Turcia, este de 53 de euro. Pretul mai mic are, insa, si dezavantajul unei calatorii mult mai lungi, care are sanse si sa se prelungeasca daca trenul inregistreaza intarzieri. Chiar daca este vorba de multe ore de calatorie, in jur de 18 pentru Grecia si cam 19-21 pentru Turcia, calatoria este usor de suportat mai ales daca aveti locuri la cuseta si daca sunteti insotit de prieteni sau familie.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Turism
Cautari populare
Arhiva stiri