reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Cresteri semnificative la exportul de produse alimentare | 6pm.ro

Cresteri semnificative la exportul de produse alimentare

Publicat in May 28, 2014   ·   Fara comentarii

Conform statisticilor oficiale, Romania a inregistrat o crestere de 54,3% la exporturile de produse alimentare in primele doua luni ale anului 2014 fata de aceeasi perioada a lui 2013. Valoarea totala a exporturilor a fost de 814,2 milioane de euro, in timp ce importurile din acelasi segment s-au ridicat la suma de 710 milioane de euro.

exporturi romania

exporturi alimente

63% din sumele incasate din exporturi provin din productia de porumb, grau, floarea soarelui si tutun. Per total, cu exceptia carnii de pasare si a carnii de bovine, toate celelalte grupe de produse agroalimentare au inregistrat cresteri in lunile ianuarie-februarie 2014 fata de aceeasi perioada a lui 2013.

Aceeasi statistica arata ca s-au inregistrat si costuri mai mari in primele doua luni ale acestui an la tutunul brut, carnea de porc, zaharul, soia si ciocolata, dar cu toate acestea costurile suplimentare au fost atenuate de scaderea importurilor la porumb, cafea, sroturi de soia si extract de malt.

Principalul partener agricol al Romaniei este Uniunea Europeana, 57,6% din totalul exporturilor ducandu-se catre blocul comunitar. De asemenea 82,6% din totalul importurior agroalimentare efectuate de Romania in primele doua luni ale lui 2014 vin din Uniunea Europeana, numai 17,4% din importurile de acest tip facandu-se din tari din afara spatiului comunitar.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri