reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Creditul extern fara TVA sau leasingul extern. Alege intelept ce ti se potriveste | 6pm.ro

Creditul extern fara TVA sau leasingul extern. Alege intelept ce ti se potriveste

Publicat in March 24, 2021   ·   Fara comentarii

Reprezinta o modalitate de finantare in Euro, fara Tva, indiferent de tipul autovehicului (autoturisme, camioane, vehicule comerciale, semiremorci, autobuze, autocare).

Acesta este benefic clientilor care au incasari in EURO. Fiind un ajutor imperios pentru ei. Vezi mai multe si aici, pe Comunicate.

De ce sa aleg finantarea externa si cu ce firma sa colaborez?

In ultimii ani, creditul extern a luat amploare in randul operatorilor de transport. Prin urmare, unele firme de leasing din Romania au decis sa se adapteze noilor cerinte de pe piata si au inclus in portofoliul lor aceasta noua forma de finantare externa.

Creditul extern pentru achizitia de autovehicule de la furnizori este avantajos pentru companii, deoarece are efect pozitiv asupra lichiditatii clientului, ca urmare a faptului ca tranzactia si facturarea se fac fara TVA.

Avantajele  creditului fara tva sau ”leasingul extern”

Bineinteles, ca de fiecare data cand vrem sa facem o achizitie ne dorim si beneficii. De fapt, acestea sunt cele mai importante si ne gandim cam asa: ”ok, aleg, dar ce am de castigat din asta?”

Deseori, nu constientizam avantajele de care ne putem bucura. De aceea, este bine ca firma cu care colaboram sa fie transparenta, responsabila, implicata si care se pliaza pe nevoile fiecarui client, astfel incat sa ne ajute sa facem alegerea corecta si sa ne putem bucura de noua achizitie.

Beneficiile unei astfel de finantari sunt nenumarate. Le-am sintetizat in lista de mai jos:

 • Clientul nu plateste Tva pentru ca este o achizitie intracomunitara;
 • Clientul este proprietar, nu firma de leasing;
 • Orice cheltuiala a acestei achizitii este deductibila;
 • Asigurarile au un pret avantajos;
 • Dobanda creditului extern fara Tva este foarte mica;
 • Documentatia necesara este standard, la fel ca in cazul clasicului leasing auto intern in Romania.

Leasingul extern este, in prezent, principala optiune de achizitie pentru transport. Clientii fiind atenti atat la costuri, cat si la rapiditatea aprobarii, lipsa garantiilor sau consultanta oferita de finantator.

La nivel de costuri, lipsa de TVA este un argument elocvent in favoarea creditului extern. De cele mai multe ori, clientii care opteaza pentru leasing iau in considerare eficienta pentru afacerile lor. Pentru acestia, timpul rapid de aprobare, valoarea reziduala, care le permite rate mai mici, precum si posibilitatea cesionarii contractului sunt aspecte importante in luarea unei astfel de decizii.

Fiind o piata cu multe oportunitati, in mod egal, creste si concurenta, de aceea alegerea trebuie sa fie facuta cat mai corect, iar firmele cu mai multa experienta pe piata pot garanta o alegere cu succes.

Firmele de profil au experinata in doemniu pe piata. Colaboreraza cu firme de top ca: UNICredit Leasing, Tiriac Leasing si altele, acestea oferind siguranta clientilor.

Creditarea externa nu este o piedica in achizitia ta. Tocmai, poate fi un mare ajutor spre implinirea obiectivelor.

Care sunt documentele juridice si financiare de care vei avea nevoie

Exista o documentatie standard, simpla care nu necesita mult timp de studiere. Documentele solicitate sunt urmatoarele:

Documente juridice

 • Copie act constitutiv (actualizat);
 • Copie certificat Unic de inregistrare;
 • Specimen de semnatura conform cu originalul si vizat de banca;
 • Hotararea organului component potrivit actelor constitutive si legislatiei cu privire la contactarea si garantarea finantarii in original.

 Documente financiare

 • Ultimele doua bilanturi contabile anuale vizate de Administratia Financiara;
 • Ultima balanta de verificare lunara pentru anul curent (nu mai veche de 3 luni);
 • Extras de cont vizat de banca.

 

Daca doresti sa achizitionezi un autovehicul de calitate din Germania  si verificat minutios de experti, prin finantare externa, Auto-leasing iti sta la dispozitie, iar profesionalismul expertilor te va ajuta sa faci cea mai inspirata investitie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri